Uluslararası 11. Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu açılışı dün Eti Eski Fabrika alanında gerçekleşti. Açılışa Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Milletvekili Gaye Usluer, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Fetih Demirdaş, Eti Şirketleri Onursal Başkanı Firuz Kanatlı, Eti Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı ve birçok vatandaş katıldı.

TOPRAK ANADIR, VATANDIR
Açılışta konuşan Başkan Ahmet Ataç, 'Sempozyumun süreceği 15 günlük süreçte farklılıklar yaşayacağız. Bu sempozyum Eskişehir halkı tarafından çok benimsendiği için bugün böyle büyük atılımlarla ve 15.'si yapılarak hayatına devam etmekte. İlk 2001 yılıydı ateşi yaktığımızda. O zaman toprak mı olsun, ahşap mı olsun, metal mi olsun, mermer mi olsun derken toprağı bulduk. Çünkü Tepebaşı'nın özünde toprak var. Toprak anadır, toprak vatandır. Toprak karnımızı doyurandır. O sebeple Türkiye'nin ve dünyanın farklı yerlerinden şehrimize gelen tüm konul sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Herkesin emeğine sağlık' dedi.

ATAÇ'I KUTLUYORUM
Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun büyüklüğünün tartışılmaz olduğunu vurgulayan Kazım Kurt, '11. sini gerçekleştirdiğimiz Uluslar arası Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun büyüklüğünü tartışmaya açmak mümkün değil. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı yürekten kutluyorum. Sanata, sanatçıya ve Eskişehir'in kültürel değerine sahip çıkan her adımı destekliyoruz' diye konuştu.

SANATI, SANATÇIYI SEVEN ŞEHİR
Ahmet Ataç'ı kutlayarak konuşmasına başlayan Gaye Usluer, 'Eskişehir sanatı seven, sanatçıyı seven, Eskişehir emeği, emekçiyi seven, onları koruyan adaletli bir şehir. Bu sempozyumun adalet için gerçekleşiyor olması hepimiz için çok anlamlı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim