Maça iyi başladık
Temsilcimiz Eskişehir Basket karşılaşmaya Sean Marshall, Billy Baron, Buğrahan Tuncer, Josh Duncan ve Jeff Ayres ilk 5'i ile çıktı. Trabzon ise tamamı yerli isimlerden oluşan kadro ile maça başladı. Hava atışını alan temsilcimiz Duncan ile ilk sayıyı kaydetti. Ardından ise Billy Baron skoru 4-0'a getirdi. Ev sahibi ekip ise ilk iki sayısını dış atışlarla kaydetti. Rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Dev Adamlar ilk çeyreği 17-21 önde tamamladı.

Periyot başa baş geçti
Karşılaşmanın ikinci yarısında çekişme ve heyecan vardı. Baron'un üçlüğü ile ikinci çeyreğe başlayan temsilcimiz farkı açmaya çalıştı. Son 3 dakikada tüm kontrolü ele geçiren temsilcimiz Buğrahan'ın üçlüğüyle maçtaki en büyük farkı yakalayarak durumu 43-33 yaptı. Ancak daha sonra Trabzon hızlı hücumlarla sayı üreterek farkı eritti. Temsilcimiz ilk yarıyı 48-44 üstünlükle noktalandı.

Farkı giderek açtık
Üçüncü çeyreğe Eskişehir Basket etkili başladı. Buğrahan pota altındaki Kravtsov'aall-up yaparak müthiş bir asiste imza attı. Rakibinin farkı kapatmasına izin vermeme çalışan Eskişehir Basket, Caner ve Duncan'ın sayılarıyla skor üretti. Üçüncü çeyrekte rakibini top kayıplarını iyi değerlendiren temsilcimiz farkı iyice açmaya başardı. Siyah Kırmızılı ekip başarılı bir oyun sergileyerek son çeyreğe 52-71önde girdi.

Rahat galibiyet aldık
Son çeyreğe 19 sayılık bir üstünlükle giren Eskişehir Basket bu çeyrekteki ilk sayısını Ayres ile buldu. Trabzonspor 9-0'lık seri yakalayarak durumu 75-63 yaptı. Baron'un üçlüğü ile biraz olsun nefes alan temsilcimiz daha sonra tekrar farkı yükseltmeyi başardı. Kalan dakikalarda Trabzonspor yorgunluğun etkisiyle sayı bulmakta zorlanırken temsilcimiz frene basmayınca Dev Adamlar 73-86'lık skorla art arda 3'üncü galibiyeti aldı. Devlerin galibiyet sayısı 13'e yükseldi.

Periyotlarda alınan skorlar
17-21
44-48
52-71
73-86
Editör: TE Bilisim