HABER: MELTEM KARAKAŞ

Kentimizde en çok tercih edilen toplu taşıma aracı olan ve her geçen gün kalabalıklaşan tramvaylarda, kadınlar cinsel taciz ve saldırı ile karşı karşıya kalıyor. Söz konusu taciz ve saldırılar ya örtbas ediliyor ya da cezasızlıkla sonuçlanıyor. Fakat geçtiğimiz günlerde bu saldırılar için 6. Asliye Ceza Mahkemesinde süren bir dava, örnek teşkil edecek bir kararla sonuçlandı.

MÜCADELE ETTİ
Tramvayda yolculuk yaparken 26 yaşındaki D.S'ye cinsel saldırıda bulunan 36 yaşındaki M.E, kadından ve çevredekilerden tepki alınca çantasını önüne alarak 'Çantam var o çarptı, bir şey yapmadım' diyerek suçtan sıyrılmaya çalıştı. Kadının şikayetçi olacağını söylemesi üzerine tramvaydan inerek uzaklaşan M.E. olaydan bir ay sonra D.S tarafından tramvay durağında tesadüfen tekrar görüldü. D.S, polis çağırarak M.E.'den şikayetçi oldu. Olay yaşandığında tramvaydaki taciz görüntülerine ulaşan D.S. sanığın 'Taciz etmedim' demesine karşın görüntülerde tacizi kanıtladı. M.E 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

BELEDİYELER İNSANİ
KOŞULLAR SAĞLAMALI
Dava ile ilgili açıklama yapan D.S'nin avukatı Heval Yıldız Karasu, 'Mahkeme gerekçeli kararı açıklamadı ama erteleme ile karşılaşmamız önemli. Aslında üst sınırdan verilen bu karar örnek bir karardır. Tramvayda cinsel tacizlerin önüne geçmek için bu suçların cezasız kalmaması bizim için bir kazanımdır. Tramvayların, toplu taşıma araçlarının bu kadar kalabalık olması böyle kötü niyetli tacizci insanlara da maalesef ortam hazırlıyor. Bunların önüne geçilebilmesi için kadınlar, D.S gibi mücadele etmeli. Tabi bunun yanında belediyeler de vatandaşın daha insani koşullarda yolculuk yapabilmesini sağlamalı ' dedi.
Editör: TE Bilisim