'Sakatlıklar üzdü'
Eskişehir Basket'te Genel Menajer Derya Yannier açıklamalarda bulundu. Yaşanan sakatlıkların kendilerini üzdüğünü belirten Yannier, 'Ligin ilk yarısını bizi memnun edici bir şekilde bitirdikten sonra son dönemde üstüste kaybedilen maçlar sonrası ritmimizi biraz kaybetmiş gözüküyoruz. Liglerin ikinci yarılarının çok daha rekabetçi geçmesi beklenen bir durumdur ve biz de ligin son döneminde ilk yarıdaki kadar galibiyet alamayabileceğimizin bilincindeydik. Fakat bizi esas üzen bu dönemde üstüste yaşadığımız sakatlıklar oldu' dedi.

'İsimlerin önemi yok'
Yannier, 'Son dönemde oynadığımız maçların çoğunu 2 ya da 3 oyuncumuzdan yoksun oynadık ve bu durum bir süre daha bu şekilde devam edebilir gibi gözüküyor. Bu süreçte yeniden tam kadro olabilmek ve ilk yarıdaki tempomuza geri dönebilmek için tüm ekip elinden gelen çalışmayı yapıyor. Fakat her zaman söylediğim gibi bizim takımımızda isimlerin hiçbir önemi yok ve sahada kim mücadele ediyorsa bizim için eşit değerdedir. Sakat oyuncularımız iyileşene kadar oynayacağımız önemli maçlarda da mücadeleci ve inatçı tavırla kazanma alışkanlığını geri getireceğine inanıyorum' diye konuştu.

'Bizim için çok önemli'
Pazar akşamı 19.30'da Eskişehir'de oynanacak Antep maçının önemine değinen Yannier, 'Gaziantep maçı da bizim için oldukça önemli. Taraftarın maç seçmeksizin tribüne gelip bu takımın yanında olduğunu hissettirmesini bekliyorum' ifadelerini kullandı.

'Takıma uyum sağlayacak…'
'Transfer konusunda sınırsız imkanlara sahip bir takım değiliz' diyen Yannier, 'İmkanlardan bağımsız ben anlayış olarak da sezon içleri mümkün olduğunca az değişiklik yaparak takım kimyasına yatırım yapmanın değerine inanan biriyim. Bu sezon da açıkçası sezon başı planlarımız düşündüğümüze yakın işlediğinden kadroda herhangi bir değişiklik yapmayı düşünmüyorduk. Dinamik bir iş yapıyoruz ve sezon içi şartlar sizi takım içinde bir değişiklik/ekleme yapmaya iterse bunu da akıllıca değerlendirmek gerekebilir. Ekip olarak içinde bulunduğumuz şartları değerlendireceğiz ve takım kimyamıza katkıda bulunabilecek değerde bir oyuncu bulabilirsek kadroya bir ekleme yapmayı düşünebiliriz' dedi.
Editör: TE Bilisim