Transfer dönemi başlıyor
Futbolda 2018-19 sezonu 1. Transfer ve Tescil dönemi bugün başlıyor. Transfer dönemi 31 Ağustos 2018 tarihinde sona erecek. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun aldığı karara göre 2. Transfer Tescil Dönemi ise 4 Ocak 2019 tarihinde başlayıp, 31 Ocak 2019 tarihinde sona erecek. Son iki sezonda 3 dönem transfer cezası alan Eskişehirspor, bugün açılacak transfer sezonu itibari ile cezasını tamamlayacak ve transfer yapabilecek.

Büyük paralar lazım
Bugün açılacak transfer tahtası, Es Es'in FIFA ve TFF'de bulunan transfer yasaklı dosyaları nedeniyle her an kapanabilir. Transfer tahtasının açık kalması için, TFF'de transfer cezası talebiyle tahsilata konulan yaklaşık 18 Milyon TL paranın ödenmesi gerekiyor. Alınan bilgilere göre 50 milyon TL gibi FIFA ve TFF'de borç dosyası bulunan Eskişehirspor'un, ayrıca kredi kullanılan bir bankaya da temlikli 30 milyon liraya yakın borcu var.

Gelirler giderlere gidecek
Es Es'in bu sezon TFF'de alacağı yaklaşık 14 Milyon TL yeni sezon gelirleri de alacaklalar ile herhangi bir yapılandırılmaya gidilmediği taktirde TFF tarafından sırasıyla alacaklılara ödenecek ve kulübe bu sezonda 1 kuruş gelir gelmeyecek. Bu borçlar, göreve gelmek isteyen yönetimlerin de önüne kapatıyor. Yaklaşık 15 gün yönetim oluşturmak için çalışan Başkan yardımcıları Erdal Şahbaz ve İsmail Ilgaz bu yüzden çekildi.
Editör: TE Bilisim