Başarı dilediler
Geçtiğimiz haftalarda faaliyete geçen Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Eskişehir Şubesi, ziyaretlerini sürdürüyor. Ekip dün Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde ziyaretlerde bulundu. Sadi Seda başkanlığındaki ekip önce Başkan Halil Ünal'ı makamında ziyaret etti. Ekip Ünal'a bu zorlu yolculukta başarılar dilerken, Ünal Eskişehir'e TSYD şubesinin açılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

'Ölüyü ayağa kaldırıyoruz'
Kulüple ilgili son gelişmeleri gazetecilere anlatan Başkan Ünal, 'Bu takım zamanında kentte oluşturulan birlik beraberlik sayesinde başarıdan başarıya koşmuştur. Bizim Başkanlığımız döneminde Avrupa kupalarına katıldık ve tur atladık. 2013 yılında başlayan talihsizlik sonucunda kulübümüz bir alt lige düşerek bu günlere geldi. Biz Eskişehirspor yönetimi olarak her türlü fedakarlığı yaparak tabir-i caizse bir ölüyü ayağa kaldırmaya çalışıyoruz' dedi.

'Gün birlik günüdür'
'Bu ligde nasıl kalırız ile birlikte bu kulübün geleceğini nasıl kurtarırız diye çalışmalar yapıyoruz' diyen Ünal, '2014-15'li yıllardan kalan dosyalar nedeniyle kulübümüz puan silme cezaları ile karşı karşıya. Bu cezaların önüne geçmeye çalışıyoruz. Altyapımıza verdiğimiz önem ile takımımıza yeni oyuncular katmaya çalışıyoruz. Gün birlik günüdür. Herkesin Eskişehirspor'a sahip çıkacağını temenni ediyoruz' ifadelerini kullandı.

'50 Milyon TL'lik iş çözdük'
Başkan Ünal, 'Oluşturduğumuz yönetim kurulu ile 17 milyon lira civarında bir nakit para bulmayı başardık. Şu da bilinmeli ki bu 17 milyon lira ile en az 50 milyon liralık bir iş çözdük. Bu kurduğumuz yönetim kurulunun çevresi ve lobiciliği sayesinde bu işler halledildi. Puan silme tehlikesi bulunan dosyaları ikili ilişkiler ile çözmeyi başardık. Geçen sene yarım kalmış bir şampiyonluk hayalimiz var. Onu tamamlamak istiyoruz' diye konuştu.

'8 yıllığına bizim oldu'
'Futbolda para sadece Süper Lig'de var' diyen Ünal, 'Diğer liglerdeki gelirler ile bu borçları temizlememiz mümkün değil. Odunpazarı Belediyesi'nin ardından Tepebaşı Belediyesi'nin de reklam panolarını biz aldık. Eskişehirspor Vakfı adına ihaleye girdik ve bu ihale sonucunda panolar 8 yıllığına bizim oldu. Eskişehirspor'un kasasına girecek her bir kuruşa ihtiyacımız var. Bu kentin ileri gelenlerinin üzerine düşeni yerine getireceğine inanıyorum' dedi.
Editör: TE Bilisim