Batı Avrupa Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 'İkinci Üniversite' tanıtım toplantısına, TC Köln Başkonsolosu Emre Engin, Köln Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Gencer ile öğretmenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

ÖNEMLİ BİR HİZMET
Köln Başkonsolosu H. Emre Engin, 'Bu sistem hem Türkçe'nin yaygınlaşmasına destek olmakta hem de çeşitli nedenlerle öğretim ortamı dışında kalanları yeniden öğretim ile buluşturmakta. Şunu da ifade etmek isterim ki, bir yanda ikinci üniversite imkanları ve bu imkanlardan yararlanmak isteyenler varken, diğer yanda Türkçe yetersizliği içinde bulunan bir kesimin varlığı da bir gerçek. Eğer ileride bu coğrafyada Türk toplumundan söz etmek istiyorsak, Türkçe ve Türk kültürü derslerinin etkin ve yaygın hale getirilmesi için herkesin gayret göstermesi gerekmektedir. Yeni nesillere en rahat ulaşabildiğimiz elektronik iletişim ortamlarını 'Türkçe ve Türk Kültürü Öğretimi' için zenginleştirmeliyiz' şeklinde konuştu.

TOPLAM 21 PROGRAM
Toplantıda söz alan Anadolu Üniversitesi Temsilcisi Dr. Ahmet Atilla Doğan da, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin Batı Avrupa Programlarında 11 lisans ve 10 önlisans olmak üzere toplam 21 program bulunduğunu, bunların tamamına ikinci üniversite kapsamında kayıt yapılabileceğini belirtti. Doğan, ön başvuru yapan veya yapmayan tüm adaylar için kesin kayıt tarihinin 25 Ağustos-17 Eylül 2017 olduğunu, bu tarihler arasında mutlaka kesin kayıt yaptırılması gerektiğini ifade etti.

Köln'deki İkinci Üniversite tanıtım toplantısı, katılımcılar ile birlikte hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. İHA
Editör: TE Bilisim