Tepebaşı Belediyesi'nin davetlisi olarak Eskişehir'e gelen CHP Grup Başkan vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Altınsaray Düğün Salonu'nda kadınlarla bir araya geldi. Etkinlikte Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük ve birçok mahalle muhtarı katıldı. Sözlerine kadınları tekrar Meclis'e çağırarak başlayan Özgür Özel, 'Tepebaşı'nın harika organizasyonlarıyla Meclis'e gelenleri tekrar bekliyoruz; gelemeyenleri de referandumdan sonra mutlaka bekliyoruz. Buraya siyasi kimliğimle değil, sizlerle önemli bir konuyu kısaca konuşmak için geldim. Türkiye'nin dört bir yanını geziyoruz. Her yerde konuşuyoruz, anlatıyoruz. Elimizde parti bayrağı yok. Bu parti meselesi değil, memleket meselesi. 16 Nisan'da 'Evet' mi 'Hayır' mı diye soracaklar. Burada CHP'li, AKP'li, MHP'li, Saadet Partili kadınlarımız, güzel insanlarımız var. Siyasi parti önemli değil. Çünkü bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi hepimizin atalarıyla, dedeleriyle kurtardı' dedi.
'HAYIR' DİYENLERİN TORUNLARIYIZ
'Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde 'Hayır' var' diyen Özel, 'Anadolu'da Yunan işgali vardı, Fransızlar vardı, İtalyanlar vardı. O günlerde padişah İngiliz himayesine mi girelim; Amerika'yı mı davet edelim diye soruyordu. Atatürk ve silah arkadaşları bu salondaki herkesin dedeleriyle hepsine birden 'Hayır' dedi. Bu memleketin kuruluşunda, kurtuluşunda, harcında, temelinde 'Hayır' var. Biz hep beraber işgale, düşmana, bölünmeye, parçalanmaya, istila edilmeye 'Hayır' demiş olanların torunlarıyız. O yüzden 16 Nisan'da 'Hayır' demekten kimse korkmasın. Kıbrıs'ı işgal ettiler 'Hayır' dedik, darbe yapmaya çalıştılar 'Hayır' dedik. 'Hayır'da birleştik. Bu ülkeye 'Hayır'lardan hayır vardır. 'Hayır' bazen o kadar kutsaldır ki, işte bunları en iyi bizler, sizler bilirsiniz' dedi.
NEDEN RİSKLİ BİR SİSTEME GEÇELİM?
Etkinlikte konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise 'Siyasi görüşümüz ne olursa olsun Cumhuriyet'e, Atatürk'e sahip çıkalım' dedi. Başkan Ataç, 'Ben bugün belediye başkanıysam bu sizler sayesinde. Ama bunun temelinde Atatürk ve laik, demokratik cumhuriyet var. Cumhuriyet bize söz hakkı, oy verme özgürlüğü tanıyor. Ben Atatürk ve arkadaşları Kurtuluş Savaşı'nı kazanmasaydı şuan belediye başkanı olamazdım. Bize bu imkanları veren bir sistemi bırakıp neden riskli bir sisteme geçelim? Bu değerleri kaybetmeyelim' dedi.
MUTLAKA SANDIĞA GİDİN
Utku Çakırözer ise siyasi görüşü ne olursa olsun sandığa gitme vurgusu yaparak, '16 Nisan ülkemizi daha iyiye, güzele, hayra götüren bir gün olacak. Aranızda her görüşten insan var. Bizim için 'Evet' diyen de 'Hayır' diyen de saygıdeğer, muteber. Görüşünüz ne olursa olsun mutlaka sandığa gidin' diye konuştu.
KADINLARIN SÜRECİ OLACAK
Bu sürecin kadınların süreci olacağına dikkat çeken Gaye Usluer, 'Eskişehir'in her tarafındaki kadınlar sandığa giderek 'Hayır' diyecekler. Çocuklarımız için, torunlarımız için, geleceğimiz için. Çok az bir zaman kaldı. Durmak, yorulmak yok. Bizler öfkeyle yola çıkmadık. Ülkedeki insanların yüzünü güldürebilmek için çıktık bu yola. O sebeple ülkenin anahtarını, namusunu tek bir adama vermeyelim. 17 Nisan sabahı güzel, mutlu bir bahar sabahına uyanalım' dedi.
ÖZEL'DEN AHMET ATAÇ'A ÖVGÜ
Altınsaray'daki etkinliğin ardından Tepebaşı Belediyesi'nin Aşağısöğütönü'nde yaptığı Deneyimli Cafe'nin açılışına katılan CHP'liler burada hep birlikte açılış törenini gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Özel, CHP Türkiye'yi yönetemez diyenleri eleştirerek, 'Ahmet Ataç, Tepebaşı'nı nasıl yönetiyorsa CHP de Türkiye'yi öyle yönetir. Eskişehir'e her geldiğimde buradan gururla, mutlulukla ayrılıyorum. Hem Başkanım Ahmet Ataç'a hem de Eskişehir'in çalışkan milletvekillerine çok teşekkür ediyorum' dedi. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim