Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ağacın çevre, doğal hayat ve insan yaşamı için çok önemli bir nesne olduğunu vurgulamak istediklerini söyledi.
Bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışacaklarını anlatan Kurt, şöyle devam etti: 'Doğada en kötü koşullardaki ağaç bile uzun ömürlü hale getirilebilir. Ağaçlarımızı yaşatabiliriz. 17-25 Mart'ta, Dünya Ağaç Günü etkinlikleri kapsamında dünyanın birçok ülkesinden Eskişehir'e gelecek sanatçılarımız bunu gerçekleştiriyor. Ağaç kökünden bir tablo yapıyor, atılacak, yakılacak bir kütükten çok farklı bir sanat eseri çıkarıyor. Bu da sürdürülebilir bir doğanın ancak ağaçla korunabileceğini ortaya koyuyor. Biz de bu amaçla bu etkinliği destekliyoruz' Kurt, dünyada 3'üncü, Türkiye'de ilk ahşap el sanatları müzesini, bu etkinliğin ardından açacaklarını anlattı.
Müze oluşturulması için çalışma başlattıkları bilgisini veren Kurt, 'Bu güzellikler bir odada, sandıkta kilitli kalmamalı. Bütün insanlık bundan nasibini alsın istiyoruz çünkü bu bir haktır, insanların ürettiklerini, diğer insanların görmesi en doğal hakkıdır. Bu müzeyi de bu haliyle değerlendirerek insanların hizmetine sunmak istiyoruz' ifadesini kullandı.
Kurt, etkinliklere Türkiye dahil 68 ülkeden 300'e yakın sanatçı, bilim insanı ve yöneticinin katılacağını sözlerine ekledi. (HM)

Editör: TE Bilisim