2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının ilk zili dün çaldı. Mithatpaşa İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen açılış törenine Vali Özdemir Çakacak, AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan, Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, öğretmenler, öğrenciler ile velileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu. Öğretmen, öğrenci ve velilerin yeni eğitim ve öğretim yılını tebrik eden Vali Çakacak, 'Bir ulusun kalkınması ve gelişmesi ancak nitelikli bir eğitimle mümkün olabilir. Bizler, geleceğin büyük Türkiye'sini inşa edebilmek için eğitime her zamankinden daha fazla önem vermek mecburiyetindeyiz. İnsanlar; eğitim yolu ile sadece bilgi ve birikimlerini değil aynı zamanda millî, manevî ve evrensel değerlerini de gelecek nesillere aktarırlar. Bizi biz yapan değerlerimizi, çocuklarımıza öğretmek zorundayız. İyi bir insan olmak, iyi bir vatandaş olmak, çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olmak ancak ve ancak eğitim yolu ile mümkündür. Sizler bu ülkenin ümidi, hayali ve yarınları adına en büyük güvence kaynağısınız. Bizler gelecek adına tüm planlarımızı, tüm hayallerimizi sizlerin üzerine kuruyoruz' diye konuştu.

YARINLAR BİZLERİN OLACAK
Törende konuşan AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan da çocuklarını öğretmenlere teslim eden velilere seslenerek, 'Merak etmeyin onlarda birer anne, birer baba. Siz nasıl evladınıza hassasiyetle, özenle, şefkatle bakıyorsanız, öğretmenlerimiz de aynı şefkati, aynı özeni, aynı hissiyatı evlatlarınıza göstereceğine hiç şüphem yok. İnşallah güzel yarınlar hep birlikte bizlerin olacak' dedi. Velilerin yeni eğitim yılı boyunca yanlarında olmalarını arzuladıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen konuşmasında, 'Eğitim, sosyal çevre ve aile üçgeni ile birlikte varsa ancak başarıya ulaşması mümkün olan bir süreçtir' ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından Vali Çakacak'ın okul zilini çalmasıyla şehrimizdeki eğitim-öğretim yılı açılmış oldu. Daha sonra sınıfları gezen Çakacak, Karacan ve protokol üyeleri öğrencilerle sohbet etti. Sınıfları ziyaretinin ardından Vali Çakacak, okulun öğretmenleriyle bir araya gelerek yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. HM
Editör: TE Bilisim