Özdilek Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanı sıra CHP Milletvekili Utku Çakırözer, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, eski Milletvekilli Murat Kahyaoğlu, Odunpazarı Belediyesi eski Başkanı Burhan Sakallı, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
Etkinlikte konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Bu kitapta 100'e yakın kişi, Vardar ile ilgili hatıralarını aktardı. Selami Abi hakikaten hem yaşantısı hem mesleki kariyeri hem de insani davranışları ile bu kentte iz bırakmıştır' dedi.Vardar ile yaşadığı hatıralarını da paylaşan Başkan Ataç, 'Benim kesinlikle siyasete girmemi istemezdi, 'Siyaset senin işin değil oğlum' derdi. Ben de hep boynumu bükerdim ama 1971'de CHP ile yolum kesişti. Şimdi görseydi tahmin ediyorum sırtımı okşardı ve 'aferin' derdi' diye konuştu.
Toplantıda daha sonra konuşmacılar, eğitimci İlyas Küçükcan'ın moderat hakkında anılarını ve görüşlerini paylaştı.
Son olarak söz alan Rüştü Bozkurt ise konuşmasında, 'Bugün sizlerle buluşacak olan Selami Vardar: Koca Şehri Ağabeyi adı verilen kitap, ortak bir çalışmanın ürünüdür. Kitapta derlenen anıların koordinasyonunu üstlendiğim için arkadaşlarım geleneksel imza işlemini benim yapmamı önerdi. Ortak aklımız imzasız dağıtımın yapılması konusunda uzlaştı. Anılarını paylaşarak kitaba hayat verenlere içtenlikle teşekkürlerimizi iletiyoruz' sözlerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim