Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şubesinin divan kurulu toplantısı başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sendikanın örgütlenme faaliyetlerinin de ele alındığı divan kurulunda, çalışanlara yönelik verilen sözlerin biran önce yerine getirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) çağrıda bulunuldu.

Kurulda alınan karalar hakkında bir açıklamada bulunan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Akar “Şehrimiz özelinde eğitim öğretim gündemine dair değerlendirmelerde bulunduk. Sahadan gelen talep ve önerileri değerlendirdik" dedi.

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünde önemli konferans Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünde önemli konferans

Akar sözlerine şöyle devam etti: "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması planlanan öğretim programları ve müfredat değişikliğine dair arkadaşlarımızın görüşlerine başvurduk. Toplu sözleşme tazminatının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi sonrası oluşan kayıpların gerekli çalışmalar yapılarak telafi edilmesi, mağduriyetlerin giderilmesi gerekir. Kamu çalışanları bu konuda Çalışma Bakanlığı tarafından bir adım atılmasını bekliyor."

İKİNCİL GÖREV OLMAKTAN ÇIKARILSIN

Başkan Akar “1. Derece memurlara 3600 ek gösterge verilmesi konusunda verilen vaatlerin bir an önce yerine getirilmesi elzemdir, kamu çalışanları arasında gelir dağılımında adalet sağlanmalı ve çalışma barışı gözetilmelidir. Öğretmenlik Meslek Kanunu revize edilerek uzman ve başöğretmenlik süre şartları düşürülmeli, sınav kaygısı ortadan kaldırılmalıdır. Eğitimciye uygulanan şiddeti önleyici tedbirler meslek kanunu içerisinde yer almalıdır. Genel idari hizmetler sınıfında bulunan eğitim yöneticileri de uzman ve başöğretmenlik tazminatlarından faydalanmalıdır. Yardımcı hizmetler sınıfının tamamen kaldırılıp bu sınıftaki kamu çalışanları genel idari hizmetler sınıfına alınmalıdır. Eğitim yöneticilerinin mali haklarında iyileştirmeler yapılmalı, eğitim yöneticiliği ikincil görev olmaktan çıkarılmalıdır” diye konuştu.

Muhabir: Eray Çankaya