ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, Ankara ve İstanbul dışında nadir olarak bulunan TÖMER'in ESOGÜ'nün yükselen yıldızlarından biri olduğunu söyledi.

TÖMER'in yaptığı faaliyetler bakımından bütün dünyaya açılım gösterecek kadar önemli olduğunu ifade eden Gönen, bu tür faaliyetlerin yıllar sonra meyvesini vereceğini de aktararak, 'Bu öğrencilerimizin kendi ülkelerine döndüğünde ülkemize sıcak bir bakış, sıcak bir sempati, dostluk eli uzandığında elbette meyvelerini görmüş olacağız. Biz hem ESOGÜ olarak hem Eskişehir olarak hem de Türkiye olarak, insanlık aleminin bu nadide çiçeklerini ülkemizde, şehrimizde ve üniversitemizde ağırlamaktan sonsuz derecede memnunuz. Çünkü biz siz kardeşlerimizi tanıyoruz. Sizler de bizleri tanıyorsunuz. Aslında insan olarak birbirimizden çokta bir farkımız yok gördüğünüz gibi. Ama farklı dillerimiz, birbirimizi sevmeye, birbirimizi anlamaya engel değil' dedi.

Daha sonra öğrenciler Türkçe şiirler okudu, Eskişehir'de yaşadıklarını ilginç olayları tiyatro gösterisinde sergiledi ve Türkçe şarkılar söyledi. (İHA)

Editör: TE Bilisim