Anadolu Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir, yemeklerin değiştirilmemesi gerektiğini, değiştirildiği takdirde farklı bir isimle sunulmasının daha yerinde olacağını belirtti. 'Yemekler toplumun, coğrafyanın yeme içme kültürünü geliştirici çalışmalardır, ama sunulan yemeğin beklentileri karşılar bir yemek olması gerekir. Örneğin o yemeğe 'hünkar beğendi' denildiyse orda tavuk eti olmamalı ya da patlıcan çıkarılıp yerine patates konmamalı. O zaman başka bir isim altında sunulmalı' diyen Güldemir, bu gibi durumlarla sık karşılaşıldığını ve yemek kültürü içerisinde birçok yanlışın olduğunun söyledi. Yemek kültüründe yanlış bilinen faktörlerin, ortaya çıkan yozlaşmanın sebeplerinden biri olduğunu belirten Güldemir 'Yöresel mutfak kültürüyle alakalı istesek de ayıklamayacağımız ciddi hatalar kitap olarak yayıncılıkta da var. Doğru bilinen yanlışlar oldukça fazla' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim