Uzun zamandır yapmak istediğim bir röportajı sizler için nihayet yaptım. Son zamanlarda dikkatimi çeken mesleği konu almak istedim. Bambaşka bir meslek yaparken Make-Up Artist'i olanları görünce aklımda soru işaretleri oluşmaya başladı. Kimdir bu Make-Up Artist'i? Ne yapar?

Dünya Kuaförler Konfederasyonu Türkiye Başkanı Mustafa Ceylan'ın salonundaki Hair Stylist ve aynı zamanda Make-Up Artist'i Sedef Erenler'i hemen aradım ve kahve içmeye davet ettim. Kendisi çok tatlı, sempatik ve aynı zamanda çok cool. Benden duymuş olmayın ama onun sihirli elleri var.

(Gerçekteeeen!). Buyurun keyifle okuyun.

-Sedefcim hoş geldin. Nasılsın?
Hoşbulduk. İyiyim teşekkür ederim.

-İşlerinizin yoğunluğu sırasında bize zaman ayırdığın için çok teşekkür ediyorum. Son zamanlar gözüme çarpan bir mesleği konu almak istedim. Make-Up Artist'i olmak çok trend artık. Kimdir bu Make-Up Artist'i? Ne yapar?
Make-Up Artisti denildiği zaman kulağa çok havalı geliyor. Make-Up Artist'i bizim günlük hayatta yaptığımız makyajın haricinde, özel eğitim almış, modayı takip etmiş, yüz şekillerine ve ten renklerine göre kişinin kusurlarını örtüp güzelliğini ortaya çıkartan, belgeli artistlerdir.
Bu aralar çok popüler ama şöyle de bir sıkıntı var. Aklına esen, canı isteyen ve biraz maddi durumu iyi olan kişiler gidiyor eğitimlere katılıyor ve belgelerini alıp Make-Up Artist'i olabiliyor. Makyaj tamamen doğru bilgi ve el becerisiyle alakalı bir eserdir. Piyasada gördüğünüz gibi yeni yeni bu mesleğin içine giren birçok arkadaşımız var.

-Bize biraz kendinden bahseder misin?
Kuaförlük ve cilt bakımı mezunuyum. Hem alaylı hem de mektepliyim. Küçüklükten beri bu mesleğin içinde olduğum için işin temelinden geldiğimi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Yaklaşık 15 yıldır gerek yurt içi, gerekse yurt dışında birçok eğitimlere katılarak kendimi daha da geliştiriyorum. Türk Milli Takımı temsilciliğim ve yapılan yarışmalarda CMC Türkiye olarak dünyada bir ikinciliğimiz de var.



-İşinle ilgili çok sık yurt dışı seyahatlerinde bulunduğundan dolayı bu soruyu sormadan geçemeyeceğim. Yurt dışındaki bayanlarla Türkiye'de ki bayanların makyaj tarzlarındaki farklılıklar nelerdir?
Avrupa'da ki bayanlar sade ama belirgin makyajlardan hoşlanıyor. Türkiye'de ki bayanlar ise frapan ve dikkat çekici makyajdan yanalar. Saçlarda da aynı şekilde. Ülkemizdeki gelinler daha ağır makyajı tercih ettiği gibi, saçlarda da topuzları tercih ediyor. İnsanların tercihlerine karışamazsınız. Onlar ne isterlerse onu uygulamak zorundayız ama son zamanlarda Türkiye'de de doğallık revaçta. Gelinler de artık daha natürel makyajları tercih ediyor.

-Bu mesleğin zor yanları neler?
Bana gelen her bayanın çok güzel olmayı istemesidir. Güzelliğiniz kemik yapınızla alakalıdır. Yüz kemikleriniz eğer güzelse, güzelsinizdir.

-Her kadın güzel midir?
Her kadın güzel değildir ama güzel yanları vardır. Bizim işimizde bu güzellikleri zaten ortaya çıkarmaktır. İnsanlarla uğraşılan bütün meslekler zordur ama bayanlarla uğraşmak en zoru sanırım. Güzellik saç, makyaj işin içine girince memnun edebilmek gerçekten çok zor.

-Doğru makyajla ilgili bize verebileceğin tavsiyeler var mı?
Doğru makyaj doğru ten makyajıdır. Mükemmel makyaj mükemmel bir cilt bakımıyla başlar. Bayanlara tavsiyem günlük ve haftalık cilt bakımlarını, cilt bakımı salonlarına mutlaka giderek aksatmamalarıdır. Dekoltenizle renk farkı yaratmayan bir fondöten ve çok beyaz olmayan bir göz altı kapatıcısıyla aslında makyajın en önemli bölümünü tamamlamış oluruz.


Editör: TE Bilisim