Yarışma, tarım, orman, toprak ve suyun önemine dikkat çekmek ve bu alanlarda farkındalık yaratmak amacıyla düzenleniyor. Bakanlık bünyesindeki Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın DenizBank desteğiyle organize ettiği yarışma, bu yıl uluslararası katılıma açılarak farklı bir boyut kazandı.

Yarışma 6 Farklı Kategoride Düzenlendi

Başvuruları 9 Eylül 2024 tarihinde sona eren yarışma; Genel, Çiftçi, Öğrenci, Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları, DenizBank Çalışanları ve bu yılın özel konusu olan “Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı” olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştirildi. Yarışmacılar, tarım, hayvancılık, orman, toprak, su ve köy yaşamı gibi konuları işleyen fotoğraflarla yarışmaya katıldı.

Seçici Kurul 17 Eylül'de Toplandı

Yarışmanın seçici kurulu, 17 Eylül 2024 tarihinde Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığında toplanarak ödül alan ve sergilenmeye değer görülen eserleri belirledi. Kurulda; Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir, Savaş Muhabiri Coşkun Aral, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Arslan Güven, Anadolu Ajansı Görsel Haberler Direktörü Fırat Yurdakul, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ozan Bilgiseren, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işık Sezer, Foto Muhabiri Ümit Bektaş, Kameraman ve Fotoğraf Sanatçısı Sabri Savcı, DenizBank Tarım Bankacılığı Pazarlama Grup Müdürü Canan Aytekin, Bağımsız Jüri Üyesi Perihan Yücel ve Görsel Danışman Serkan Turaç yer aldı.

Bin 988 Katılımcı, 8 Bin 776 Eserle Yarıştı

Bu yıl yarışmaya toplam bin 988 katılımcı 8 bin 776 eserle başvurdu. Seçici kurul, 14 eseri ödüle layık bulurken, 120 eser de sergilenmek üzere seçildi. Ayrıca bir eser de Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından **“Bakan Özel Ödülü”**ne layık görüldü.

Ödül Alan Eserler

Yarışmada ödül alan eserler şu şekilde sıralandı:

Ödül Töreni Yakında Duyurulacak

İzmir'de bugün hava durumu (4 Ekim 2024 Cuma) İzmir'de bugün hava durumu (4 Ekim 2024 Cuma)

Yarışmanın ödül töreni, önümüzdeki günlerde yapılacak ve detaylar kamuoyuyla paylaşılacak.

Kaynak: Haber Merkezi