Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından düzenlenen Turkish Tastes Projesi kapsamında, Amerikalı şefler Reimund Pitz ve Jay Marshall Türkiye’ye davet edilerek Türk genç şeflerle bir araya geldi. Yaşar Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileriyle birlikte mutfağa giren Amerikalı şefler, Türk mutfağını keşfetme fırsatı buldu.

Türk Ürünleri ABD Pazarında Öne Çıkıyor

Etkinlikte konuşan Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Turkish Tastes Ambassador Kazım Gürel, projenin ikinci fazının başladığını belirterek, Türk gıda sektörünün ABD pazarında büyük başarılar elde ettiğini vurguladı. Gürel, “Amerikalılara, hangi yemeği yaparlarsa yapsınlar, Türk ürünlerini kullanmalarını söylüyoruz. Bu proje sayesinde ABD’ye gıda ihracatımızı 5 yılda iki katına çıkardık” dedi.

Balık İhracatında Hız Kazanıldı

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit ise Türk balık ürünlerinin ABD’de büyük ilgi gördüğünü belirterek, Türk Hava Yolları Kargo ile taze balık ihracatının hız kazandığını paylaştı. Girit, “Levrek ve çipurada Avrupa birincisiyiz, aynı başarıyı ABD’de de sürdürüyoruz. Ayrıca son dönemde Türk somonu da ihraç edilmeye başlandı” şeklinde konuştu.

Almanya'da üretici fiyat endeksi geriledi Almanya'da üretici fiyat endeksi geriledi

Genç Şeflerden Özel Menü

Etkinliğe katılan Yaşar Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri, Amerikalı şeflerle birlikte hazırladıkları özel menüyle dikkat çekti. Menüde Mini Karakılçık Kumru Ekmeği, Levrek Sambosa, Fındıklı & Adaçaylı Buğday Risotto gibi özgün lezzetler yer aldı. Öğrenciler, Türk mutfağının inceliklerini Amerikalı şeflere tanıtma fırsatı buldu.

ABD ile iş birlikleri kapsamında Türkiye’nin ihracat hedefi olan 5 milyar dolara ulaşmak için çalışmaların hızla devam ettiği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi