Bu platform, bakanlığın yürüttüğü faaliyetlerin raporlanması ve değerlendirilmesi için yeni bir web sitesi ile destekleniyor.

Şeffaflık ve Performans Ölçümü

Ulusal Eylem Planları İzleme Platformu, ulusal düzeydeki strateji belgeleri ve eylem planlarının ilerleyişinin şeffaf bir biçimde izlenmesini ve performanslarının ölçülmesini sağlamak amacıyla tasarlandı. Bu platform sayesinde, kamu hizmetlerinin etkinliği artırılacak ve vatandaşların bu sürece daha fazla dahil olması teşvik edilecektir.

Etkin İzleme ve Raporlama İmkanı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile sorumlu kurumlar, eylem planları kapsamındaki faaliyetleri daha etkin bir şekilde izleme, raporlama ve değerlendirme olanağına sahip olacak. Bu süreç, ulusal eylem planlarının her aşamasındaki gelişmelerin izlenmesi ve performans göstergelerinin analiz edilmesini mümkün kılacak. Böylece hedeflenen sonuçlara ne ölçüde ulaşıldığı gözlemlenebilecek.

Kullanıcı Dostu Web Sitesi

Ulusal Eylem Planları İzleme Platformu’nun tanıtımına yönelik olarak hazırlanan yeni web sitesi, platform hakkında detaylı bilgi sağlarken, eylem planlarına ve strateji belgelerine kolay erişim imkanı sunuyor. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde vatandaşlar ve ilgili kurumlar, eylem planlarının işleyişi ve hedefleri hakkında kapsamlı bilgiye ulaşarak platforma girişte kolaylık sağlıyor.

Bilgilendirici İçerikler

Web sitesinde, eylem planları ve strateji belgelerine ilişkin haberler ile videoların yanı sıra izleme süreçleri ve raporlar hakkında açıklamalara da erişim imkanı bulunuyor.

Genç kadın 5. kattan atladı Genç kadın 5. kattan atladı

Kolay Giriş İmkanı

Sorumlu kurumlar, platforma özel kullanıcı adı ve şifreleri ile veya e-Devlet kapısı üzerinden kolayca giriş yapabilirler. Platform, kamu hizmetlerinin daha etkili bir şekilde sunulmasını ve vatandaşların süreçlere katılımını artırmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi