Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz’ın okullardaki temizlik sorununa belediyelerin çözüm üreteceğine dair söylemlerine tepki gösterdi. Yalaz’ın, “Okulları belediyeler olarak biz temizleriz, yetkililer izin vermezse Eskişehir’i ayağa kaldırırız” açıklamalarını eleştiren Akar, bu sözleri "siyasi bir ayaklanma peşinde" olarak nitelendirdi.

Geçmişteki Belediyelerin Tutumu Hatırlatıldı

Akar, Talat Yalaz’ın yeni il başkanı olduğu için geçmişte Eskişehir’de belediyelerin okullara karşı tutumunu bilmediğini belirtti. Eskişehir’de CHP’li belediyelerin geçmişte okullara nasıl yaklaştığını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

  • “Daha önce okul yöneticileri, okullarına küçük bir hizmet istemek için belediyelere gittiklerinde ‘İl Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinden yazı getirin’ diyen belediyeler sizinkiler değil miydi?”
  • “Kış aylarında okul bahçelerindeki karları temizlemek yerine, yarım çuval tuz bırakıp giden belediyeler sizinkiler değil miydi?”
  • “Okul bahçesinde ot biçmek isteyen müdüre ‘Yukarıdan talimat gelmeden biçmeyiz’ diyen belediyeler de sizinkilerdi.”
  • “Okul sokağının asfalt giderini okula fatura edip, asfalt parasını okuldan almaya çalışan belediyeler sizinkiler değil miydi?”

Belediyelerin Okullara Destek Vermediği İddiası

Akar, Eskişehir’de birçok okulun arsasındaki belediye payları yüzünden yıkım ve yeniden inşa süreçlerinin uzadığını belirterek, “Milli Eğitim’i imar ve inşaat konusunda bürokrasiye sokan belediyeler yine CHP’li belediyelerdir” dedi. Yalaz’ın okulları temizleme sözüne inandırıcı bulmadığını söyleyen Akar, bu açıklamaları “siyasi” olarak nitelendirdi.

"Siyaset Değil, Çözüm Üretin" Çağrısı

Akar, Yalaz’ın sözlerini "Kibar Feyzo" filmindeki bir sahneye benzeterek, “Başkanın sözleri bize inandırıcı gelmiyor, aksine siyasi geliyor” dedi. Eskişehir’de okullara belediyeler tarafından yıllardır destek verilmediğini öne süren Akar, “Belediyeler, sanki başka bir ülkenin belediyesi gibi davrandı, okullara çivi çakmadı” dedi.

Gençlerin en büyük sıkıntısı: Geçim... Gençlerin en büyük sıkıntısı: Geçim...

Son olarak, Yalaz’a çağrıda bulunan Akar, okullar üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, “Lütfen okullar üzerinden siyaset yapmayı bırakın. Bu okullar hepimizin, çocuklar hepimizin çocukları” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi