Anadolu Üniversitesi, 14-18 Ekim tarihleri arasında "Bağımlılık Farkındalık Haftası" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu hafta boyunca bağımlılık konusuna dikkat çekmek ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek amacıyla birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Etkinlik programı şu şekilde:

İlk gün, 15 Ekim 2024 tarihinde saat 14.00'te, Ender Çobanoğlu'nun (Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyolog) vereceği "Dijital Bağımlılık" konulu eğitim ile başlayacak. Eğitim, Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu’nda gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 15.00'te, Öğr. Gör. Ayla Canay'ın (ESTÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi) yöneteceği Yavaş Yoga etkinliği Japon Bahçesi'nde (Anadolu Otel Arkası) düzenlenecek. Katılımcıların yoga matlarını getirmeleri isteniyor.

Hafta boyunca devam eden etkinliklerden biri, 16 Ekim 2024 saat 14.00'te yapılacak. 
Doç. Dr. Tuğba Görgülü tarafından "Bağımlılığa Genel Bir Bakış: Madde Kullanım Risk Faktörleri ve Yapılacaklar" başlıklı bir konuşma Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu'nda verilecek.

Eskişehir'de vatandaşlar uygun fiyatlı olan tavuk ciğere yöneldi Eskişehir'de vatandaşlar uygun fiyatlı olan tavuk ciğere yöneldi

17 Ekim 2024'te ise saat 12.30-13.45 arasında "Telefonu Bırak, Kitabı Al" adlı bir mentör-öğrenci etkinliği Anadolu Park'ta düzenlenecek. Aynı gün, saat 14.00'te iki farklı etkinlik gerçekleşecek: Öğrenci Merkezi Nasrettin Hoca Salonu'nda Doç. Dr. Ayşe Kızıltaş tarafından "Bedensel ve Zihinsel Gevşeme Teknikleri" üzerine bir oturum yapılacak ve eşzamanlı olarak Prof. Dr. Sinem Ilgın'ın katılımıyla "Bağımlılıkla Mücadele" başlıklı bir söyleşi Radyo A’da gerçekleştirilecek.

Bu hafta süresince düzenlenen etkinliklerle, katılımcılara hem fiziksel hem zihinsel olarak rahatlama fırsatı sunulurken, aynı zamanda bağımlılıkla ilgili önemli bilgiler aktarılacak. Anadolu Üniversitesi, bağımlılık konusunda farkındalık yaratmak ve mücadele yollarını tartışmak amacıyla bu etkinliklere herkesi davet ediyor.
 

Muhabir: Eray Çankaya