Samsun'da son dönemde güney rüzgarlarının etkisiyle hava sıcaklıkları yükseldi ve bu durum balıkçılığı olumlu yönde etkiledi. Kayıklar yeniden denize açılmaya başladı ve birçok balık türünde bolluk yaşandı. Mezgit, istavrit ve barbun balıklarının fiyatları, artan bolluk nedeniyle düştü. Ancak hamsi, Gürcistan’a doğru göç etmeye başladığı için fiyatı yükseldi ve kilosu 200 TL’yi buldu. Kalkan balığının kilosu ise 1.200 TL'ye kadar çıktı.
Kalkan balığının fiyatı, adeta altınla yarışıyor. Samsun'da serbest piyasada çeyrek altının fiyatı yaklaşık 5.000 TL civarındayken, kalkan balığının kilosu 1.200 TL’ye kadar çıkabiliyor. 5 kilogram ağırlığında bir kalkan balığı alırsanız, bunun karşılığı bir çeyrek altından fazlasına denk geliyor. Onurcan Köse, tezgahlarında 1,5 kilogramlık kalkan balığını 900 TL'ye, 3,5 kilogramlık kalkan balığını ise 1.200 TL'ye sattıklarını belirterek, "Toplamda 5 kilogramlık iki balık 5.500 TL'yi buluyor" dedi.
Köse, kış boyunca denize açılamayan kayıkların ardından, havaların ısınmasıyla birlikte fiyatların düşmeye başladığını ifade etti. Hamsi dışında, barbun, mezgit ve istavrit gibi balıklarda fiyatlar gerilerken, palamut da tezgahlarda yeniden yerini almaya başladı. Hamsinin kilosu 200 TL’ye satılırken, diğer balık türlerinin fiyatları ise şöyle sıralanıyor: Mezgit ve istavrit 80 TL, barbun 120 TL, zargana 200 TL, kefal 100 TL, levrek ve çipura 300 TL, somon ise 200 TL’den satışa sunuluyor. Kalkan balığının fiyatı ise 900 TL ile 1.200 TL arasında değişiyor. Ayrıca, hamsi sezonunun yavaşça sona erdiğini ve irileşen hamsilerin fiyatının, kaliteye göre uygun olduğunu belirtti.