Mevcut Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal dahil 30 adayın geçen hafta YÖK’te görüştükten sonra, Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapan eski AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay’ın ismi gündeme geldi.
Eskişehir'de 1962 yılında dünyaya gelen Eskişehir Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünden 1984 yılında mezun olan, yüksek lisansını da aynı üniversitede yapan Prof. Dr. Günay, ABD’deki Vanderbilt Üniversitesinde doktora yaptı.
Boğaziçi Üniversitesi’nde 2011 yılında İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Araştırma Merkezini kuran ve 2015 yılına kadar kurucu müdürü olarak çalışan Prof. Dr. Günay, 2007-2011 yıllar arasında TÜBİTAK Sosyal Bilimler Grup Yürütme Kurulu üyesi, 2008-2012 yılları arasında AB 7. Çerçeve Programı Sosyo-ekonomik ve Beşeri Bilimler Tematik alanında ülke delegesi olarak görev yaptı.
Kasım 2014 tarihinde Başbakanlık Ekonomi Başdanışmanı olarak atanan Prof. Dr. Günay, 17 Kasım 2015 - 14 Mayıs 2023 tarihine kadar iki dönem AK Parti Eskişehir Milletvekilli olarak TBMM’de yer aldı.
Prof. Dr. Emine Nur Günay’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anadolu Üniversitesi Rektörü olarak atanacağı öne sürülüyor.

Eskişehir'de tespihler dönüşüm geçiriyor Eskişehir'de tespihler dönüşüm geçiriyor

Prof. Dr. Günay ise, Esgroup muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda ABD’de kızının yanında bulunduğunu ve torun baktığını belirterek, böyle bir görevi şu an için düşünmediğini söyledi.

Kaynak: Eray Çankaya