Bahçeli, ambargoların yetersiz kaldığını ve kınama mesajlarının hiçbir anlam ifade etmediğini belirterek, İsrail’i durdurmak için acilen kuvvet kullanılmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

Bahçeli, “İsrail’in İslamiyet’e, İslam coğrafyasına ve insanlığa savaş açtığını” ifade etti. TBMM’de İsrail saldırıları ve bölgesel gelişmelere yönelik öğleden sonra yapılacak kapalı oturumun isabetli bir karar olduğunu belirten Bahçeli, İsrail’in Türkiye’ye yönelik olası tehditlerine karşı da sert uyarılarda bulundu.

"İsrail’in Meydan Okuması Netleşti"

Bahçeli, İsrail'in artık dünyaya meydan okuduğunu ve uluslararası hukukun çiğnendiğini dile getirerek şunları söyledi: "Uluslararası miras ve insani değerler yok olma sınırına gelmiştir. Bu terör devletine karşı silah ambargosu yetersizdir. Cinayet makinesi ve soykırım suçlusu İsrail’i durdurmak için kuvvet kullanmak gerekmektedir."

Bahçeli, Birleşmiş Milletler’e çağrıda bulunarak, "Bu tarihi görevi üstlenmeli ve katiller sürüsünü cezalandırmalıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Devlet Bahçeli'ye ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Devlet Bahçeli'ye ziyaret

İsrail’e Olası Operasyon Uyarısı

MHP lideri Bahçeli, İsrail’in Türkiye’ye yönelik olası örtülü ya da açık operasyonlara girişmesi durumunda, bu girişimlerin sonuçsuz kalmayacağını belirtti. Bahçeli, "İsrail üzerimize gelirse, bu hain cüretinden dolayı bin pişman olacaktır" sözleriyle uyarıda bulundu.

MHP’den Şiddetle Mücadele Komisyonu

Toplantıda iç gündeme dair önemli mesajlar veren Bahçeli, MHP’nin AR-GE bünyesinde “Bireysel ve Toplumsal Şiddetle Mücadele” komisyonu kurduğunu açıkladı. Saygın uzman ve akademisyenlerden oluşan bu komisyonun kısa sürede çalışmalarını tamamlayacağını belirten Bahçeli, şiddete karşı sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

Bahçeli, "Şiddet karşısında sessiz kalamayız. Geleceğimizi şiddete rehin bırakamayız" diyerek cezaların artırılmasının yanı sıra şiddetin kökünün kurutulması gerektiğini vurguladı. Bu durumun Türkiye için bir beka meselesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi