Üsküdar Vaniköy’de, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan bir villanın kaçak olarak inşa edilen eklentilerinin yıkımı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ekiplerinin koordinesinde tamamlandı. Yıkılan yapılar arasında spor salonu, misafirhane, mekanik odası, kış bahçesi ve güvenlik kulübesi bulunuyordu.

Yeniden Ağaçlandırma Çalışmaları Başlayacak

Kaçak yapıların yıkımının tamamlanmasının ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi içinde kalan ve yeşil alan fonksiyonunda olan taşınmazdaki tahribat için harekete geçti. Bölgede kesilen ağaçların yerine yeniden ağaç dikimi başlatılacak ve tahrip edilen bitki örtüsü eski dokusuna kavuşturulacak.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Hakim ve savcılara görev değişiklikleri Resmi Gazete’de yayımlandı: Hakim ve savcılara görev değişiklikleri

Bakan Kurum: "Molozlar Taşınacak"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Habertürk TV’nin canlı yayınına katılarak, yıkım sürecine dair açıklamalarda bulundu. Kurum, "Bundan sonra sökülen ağaçların yeniden dikilmesi ve tahribatın giderilmesi için peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Ayrıca yıkım sonrası ortaya çıkan molozların taşınma sürecini de İl Müdürlüğümüz takip edecek ve yürütecek," dedi.

"Kaçak Yapı Varsa Yıkın!"

Bakan Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne seslenerek Boğaziçi bölgesindeki kaçak yapılara müdahale etmeleri gerektiğini vurguladı. "Boğaz’da kaçak yapı varsa yapılmasına müsaade etmeyin. Yapılan kaçak yapıları durdurun ve yıkımını gerçekleştirin. Yarın biz yıkıma gittiğimizde peşimizden gelmeyin. İstanbul Boğazı’na sahip çıkın; onlar çıkmazsa biz Boğaz’ın talan edilmesine müsaade etmeyeceğiz," dedi.

Kaynak: Haber Merkezi