Bakan Şimşek, bu çalışmaların yanı sıra, bazı sektörlerin rekabet gücünü artırmaya yönelik tedbirlerin de gündemde olduğunu belirtti.

Rekabet Gücünü Artıracak Tedbirler

Bakan Şimşek, dezenflasyon sürecinden etkilenen bazı sektörlerin, rekabet güçlerini artırmak için alınacak tedbirlere yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) için bu sürecin zorlu geçebileceğine dikkat çeken Şimşek, bu sektördeki firmaların korunması ve desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Uluslararası Kaynaklardan 2,3 Milyar Dolar Sağlandı

Bakan Şimşek: 3 bin 400 büyük şirketi izaha davet ettik Bakan Şimşek: 3 bin 400 büyük şirketi izaha davet ettik

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Şimşek, bu yıl uluslararası kuruluşlardan KOBİ'ler ve ihracatçılar için yaklaşık 2,3 milyar dolar tutarında uzun vadeli ve uygun koşullu finansman kaynağı sağlandığını duyurdu. Bakan, bu finansmanın KOBİ'lerin ayakta kalmasına ve büyümesine yardımcı olacağını vurguladı.

Dezenflasyon Sürecinde Firmalar Desteklenecek

Bakan Şimşek, dezenflasyon sürecinde firmaların finansmana erişimlerini kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Özellikle KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu finansmana uygun koşullarda ulaşması için çeşitli adımlar atılacağına dikkat çeken Şimşek, bu çalışmaların ekonomiyi güçlendirmek açısından kritik öneme sahip olduğunu ifade etti.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1843191828134424787

Kaynak: Haber Merkezi