TEKNOFEST Adana’da başladı: Millî Eğitim Bakanlığı’na yoğun ilgi TEKNOFEST Adana’da başladı: Millî Eğitim Bakanlığı’na yoğun ilgi

Toplantının ardından iç hat uçuşlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Uraloğlu, Ekim sonu itibarıyla 12 yeni iç hat seferinin başlayacağını duyurdu.

"Şehirler Arası Uçuşlar Artacak"

Bakan Uraloğlu, iç hatlarda karayolu veya tren ile 5 saat ve üzeri seyahat süresi olan şehirler arasında her gün en az bir uçuş yapılmasını planladıklarını belirtti. Aynı zamanda, bir önceki sezonda doluluk oranı %95’in üzerinde olan hatlara ek uçuşlar konulacağını söyledi. Uraloğlu, “Önümüzdeki ekim sonu itibarıyla 12 yeni iç hat seferinin başlayacağı müjdesini buradan paylaşmak istiyorum” dedi.

Havayolu Sektörüyle Yoğun İstişareler Sürüyor

Uraloğlu, toplantıda hava yolu işletmelerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, “Sefer sayılarının artırılması veya yeni hatların açılması işletmelerin inisiyatifindedir. Ancak Bakanlık olarak, talebin yoğun olduğu bölgelerde uçuş sayılarının artırılması için işletmelerle düzenli olarak istişarelerde bulunuyoruz” dedi. Uraloğlu, özellikle yaz dönemlerinde iç hatlarda sefer sayılarının artırılmasına yönelik talepler aldıklarını belirtti.

"Türkiye’nin Her Noktasına Etkin ve Dengeli Uçuşlar Yapıyoruz"

Türkiye’de 14 ruhsatlı havayolu işletmesinin faaliyet gösterdiğini ve bunlardan dördünün iç hat seferleri gerçekleştirdiğini açıklayan Uraloğlu, toplamda 670 uçakla 139 bin 103 yolcu kapasitesine sahip olduklarını belirtti. Uraloğlu, “Havayolu taşımacılığında önemli gelişmeler kaydettik, Türkiye genelinde her noktaya dengeli ve etkin uçuşlar düzenlemeye büyük önem veriyoruz” dedi.

Yeni İç Hat Seferleri Geliyor

Bakan Uraloğlu, toplantıda alınan karar doğrultusunda, SunExpress’in ekim ayı sonunda başlatacağı 12 yeni iç hat seferini duyurdu. Bu seferler arasında, Rize-Artvin Havalimanı ile Antalya arasında, İzmir’den Elazığ, Nevşehir ve Sivas gibi şehirlere uçuşlar da yer alıyor. Uraloğlu, “Bu yeni hatlarla özellikle Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın iç hat uçuş ağını genişleteceğiz” dedi.

Cumhuriyetin 100. Yılında Tüm Zamanların Yolcu Rekoru Kırıldı

Türk havacılığındaki gelişmelere de değinen Uraloğlu, 2023 yılında tüm zamanların yolcu rekorunun kırıldığını belirtti. 2023 yılında toplam 214 milyon yolcu taşındığını ve yıl sonunda bu sayının 236 milyonun üzerine çıkmasının öngörüldüğünü açıkladı.

"Dış Hat Uçuş Noktaları 349’a Çıkacak"

Bakan Uraloğlu, dış hat seferleriyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. THY’nin Santiago ve Sydney gibi yeni hatlar açacağını belirterek, yıl sonunda dış hat uçuş noktalarının 349’a çıkacağını söyledi.

Tavan Fiyat Uygulaması Devam Ediyor

Toplantıda, tavan fiyat uygulaması da gündeme geldi. Uraloğlu, uçak biletlerinde tavan fiyatın %80’lik kısım için 2 bin 500 TL, kalan %20’lik kısım için ise 4 bin TL olduğunu hatırlatarak, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tavan fiyat uygulamasına sıkı bir şekilde riayet edilmesini istiyoruz” dedi.

"2025 Yazında Seferler Artacak"

Bakan Uraloğlu, 2025 yaz sezonu için öncelikli hatlarda seferlerin artırılacağını ve işletmelerin bu hatlar için fizibilite çalışmalarına başladığını belirtti. Havayolu şirketlerinin sefer sayılarını artırıp artırmadıklarını yakından takip edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi