İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla Konya'da şehit ailesini ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, 6 yıl önce Barış Pınarı Harekatı sırasında Suriye'de şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Yunus Mermer'in ailesiyle bayramlaştı.

Ziyarette şehidin annesi Nejla Mermer, babası Recep Mermer ve kardeşleri Veysel ile Fatma Zehra Mermer'e hürmetlerini sunan Bakan Yerlikaya, aileyle birlikte şehit için dualar etti.

"Şehitlerimizin Hatırası Daima Yaşayacak"

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Ramazan Bayramı’nda kahraman şehidimizin ailesini ziyaret ettik. Bu mübarek günde şehidimizin annesi Nejla ablamız, babası Recep ağabeyimiz, kardeşleri Veysel ve Fatma Zehra’yla kahramanımız için dualar ettik. Kahraman şehidimizin makamı âli olsun."

Fahrettin Altun'dan İsrail hükûmetine sert tepki Fahrettin Altun'dan İsrail hükûmetine sert tepki

Yerlikaya, mesajının devamında, "Vatanımız için, bayrağımız için, ülkemizin huzur ve güvenliği için fedayı can eyleyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz hatıraları asla unutulmayacak" diyerek tüm şehitleri andı.

Barış Pınarı Harekatı'nda Şehit Düşmüştü

Piyade Uzman Çavuş Yunus Mermer, 2018 yılında Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı sırasında şehit düşmüştü. Şehit Mermer'in adı, vatan savunmasında gösterdiği kahramanlıkla Türk milletinin kalbinde yer etti.

Bakan Yerlikaya'dan Şehit Ailelerine Destek

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göreve geldiği günden bu yana şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgileniyor. Bayram ve özel günlerde gerçekleştirdiği ziyaretlerle şehit yakınlarının yanında olduğunu gösteren Bakan Yerlikaya, bu ziyaretlerle hem şehitleri anıyor hem de ailelerin acılarını paylaşıyor.

Kaynak: Haber Merkezi