Bakan Yerlikaya, çocukların ifadelerinin psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacağını belirtti.

Siber Zorbalığa Göz Açtırılmayacak

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, milli ve manevi değerlere saldıran, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden siber zorbalık yapanlara karşı sıkı bir duruş sergileneceğini vurguladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Çocuklarımızı kötülüklerine ve sapkın düşüncelerine alet edenler, hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar, onları bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Suç Unsuru İçerikler Tespit Edildi

Discord platformunda suç unsuru içeren videolar düzenlediği tespit edilen B.T. adlı çocuğun ve Telegram'da "Hz Ebu Cehil" isimli grupta müstehcen, polise ve şehitlere hakaret eden, dini değerleri aşağılayıcı paylaşımlar yapan A.D.C. adlı çocuğun İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından muhafaza altına alındığı bildirildi.

Psikolog Eşliğinde İfade Alınacak

Yerlikaya, B.T. ve A.D.C.'nin ifadelerinin psikolog eşliğinde alınacağını belirterek, adaletin yerini bulması için gerekli adımların atılacağını ifade etti. Bu gelişmeler, İçişleri Bakanlığı'nın siber suçlarla mücadele konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor.

Türk çeyiz geleneği Belgrad'da tanıtıldı Türk çeyiz geleneği Belgrad'da tanıtıldı
https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1843876234020729076

Kaynak: Haber Merkezi