Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli programlara katılmak üzere gittiği Ağrı'da, Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Burada, jeotermal kaynaklardan yararlanılarak domates üretilen serayı gezen Bakan Yumaklı, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Organize Tarım Bölgeleri Hızla Gelişiyor

Bakan Yumaklı, Diyadin'deki jeotermal organize tarım bölgesinin birinci ve ikinci etaplarının gelişimi hakkında bilgi aldıklarını belirtti. 42 ilde 61 organize tarım bölgesi belirlediklerini ifade eden Yumaklı, "Buradaki yatırım sürecini hızlandırıyoruz. 42 organize tarım bölgesinin 21'i bitkisel, 20'si hayvansal, biri de su ürünleriyle ilgili." dedi. Özellikle temiz enerji kullanımı ile Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinin, bitkisel ve hayvansal üretimde önemli bir girdi sağladığını vurguladı.

Altyapı Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bakan Yumaklı, 61 organize tarım bölgesinden 14'ünün altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Hayvansal üretim konulu organize tarım bölgelerinde yaklaşık 800 besi işletmesinde 110 bin baş hayvan bulunduğunu, bitkisel üretim konulu organize tarım bölgelerinde ise 374 dekarlık sera alanında yıllık 11 bin ton domates ve çilek üretimi yapıldığını aktardı. Ayrıca, Türkiye'nin en büyük organize bölgelerinden birinin inşasının Balıkesir Gönen'de devam ettiğini söyledi.

Yatırımcıların Dikkati Organize Tarım Bölgesinde

Organize tarım bölgelerinin hem bitkisel hem de hayvansal üretim kapasiteleri açısından ülkeye büyük değer katacağını düşünen Yumaklı, yatırımcıların konuya olan ilgisinin ciddi şekilde arttığını ifade etti. Bakan, ilerleyen dönemlerde farklı yerlerdeki organize tarım bölgelerinin gelişimini takip ederek vatandaşlara müjdeler vermeye devam edeceklerini duyurdu.

MSB'den Denizli'ye helikopter desteği MSB'den Denizli'ye helikopter desteği

Diyadin Bölgesi'nin İstihdam Potansiyeli

Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'nin önemine değinen Bakan Yumaklı, "Burası tamamlandığında yaklaşık 1300 dekarlık alanda yüzde 75'i kadın olmak üzere 1500 kişilik bir istihdam sağlanabilir." dedi. Bu yatırımların ülkenin ihtiyaç duyduğu ürünler açısından büyük bir önem taşıdığını belirten Bakan, bölgenin gelişimi için hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: Haber Merkezi