Eskişehir Büyükşehir'den Sivrihisar'a önemli hizmet: Kayıtlar başladı! Eskişehir Büyükşehir'den Sivrihisar'a önemli hizmet: Kayıtlar başladı!

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Maarif Vakfı'nın (TMV) Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki okullarını ziyaret etti. Program çerçevesinde, Bakan Tekin, TMV'nin Dobrinja'daki kampüsüne geldi ve burada öğrenciler ile öğretmenler tarafından coşkuyla karşılandı.

Öğrencilerle Sohbet ve Sınıf Ziyareti

Bakan Tekin, kendisini Türkiye ve Bosna Hersek bayraklarıyla karşılayan öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Daha sonra okul binalarını gezen Tekin, eğitim programları hakkında okul idarecilerinden detaylı bilgi aldı. Sınıfları da ziyaret eden Bakan Tekin, Bosna Hersekli öğretmenler tarafından verilen dersleri dinlemek üzere öğrencilerle aynı sıralara oturdu.

Resmi Heyet ile Ziyaret

Bakan Tekin’e ziyaretlerinde eşi Ayşe Tekin, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ve Türk kurumlarının temsilcileri eşlik etti.

Şehitlik ve Tarihi Yer Ziyaretleri

Bakan Tekin, Saraybosna'daki programlarının ardından Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç'in kabrinin bulunduğu Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti. Burada, Meçhul Asker Anıtı ve mezarına çiçek bırakıp dua eden Tekin, şehitlik ziyaretinin ardından tarihi Başçarşı'yı gezerek burada vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: Haber Merkezi