Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, geçtiğimiz hafta havayolu firmaları ile gerçekleştirdiği toplantının ardından ekim sonunda başlayacak olan 12 yeni iç hat uçuş seferini duyurdu. Çukurova’dan Van’a, Antalya’dan Şanlıurfa’ya birçok şehir yeni seferler listesinde yer alırken, Eskişehir bu şehirler arasında yine bulunmadı.

Eskişehir’de kaldırım işgalleri yeniden tartışma konusu Eskişehir’de kaldırım işgalleri yeniden tartışma konusu

Çakırözer’den Tepki: “Eskişehirliler Neden Cezalandırılıyor?”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’in yeni uçuş seferleri arasında yer almamasına sert tepki gösterdi. Çakırözer, yıllardır Eskişehir’den tarifeli uçuşların başlatılması çağrısı yaptıklarını belirterek, “Bakan Uraloğlu 12 yeni iç hat seferi başlatılacağını duyurdu. İtirazımız yok ama neden Eskişehir yok? 1 milyon Eskişehirlinin talebine neden kulak tıkanıyor?” dedi.

“Havaalanımız Var, Yolcu Var, Uçuş Yok!”

Çakırözer, Hasan Polatkan Havalimanı’nda yaptığı incelemeler sırasında, havalimanının her şeyiyle hazır olmasına rağmen iç hat uçuşlarının başlatılmadığını vurguladı. “Hasan Polatkan Havalimanı’mız var, yolcumuz var ama Türkiye’nin hiçbir şehrine uçuş yapılmıyor. Avrupa’ya charter uçuşlar var, ama Türkiye içindeki şehirlere uçulamıyor” diye konuştu.

“Eskişehir Neden Bu Listede Yok?”

Yeni başlatılacak seferler hakkında konuşan Çakırözer, “Bursa, Van, Erzurum gibi şehirler yeni iç hat uçuşları ile birbirine bağlanacak ama Eskişehir yine yok. Eskişehirliler neden cezalandırılıyor?” diye sordu. Çakırözer, havalimanının aktif kullanımına rağmen iç hat seferlerinin ihmal edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

“Eskişehir’e Üvey Evlat Muamelesinden Vazgeçin”

Son olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile iktidar yetkililerine çağrıda bulunan Çakırözer, Eskişehir’den de tarifeli iç hat uçuşlarının başlatılması gerektiğini vurguladı. “Eskişehir’i yok sayan bu yanlıştan bir an önce dönülmeli. Eskişehir’i de 12 yeni iç hat seferlerine ekleyin. Eskişehirliler üvey evlat muamelesini hak etmiyor” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi