Eskişehirspor BAL’daki ikinci sezonuna hazırlanırken, Ulaş Entok başkanlığındaki yönetim bilindiği gibi takımın başına Ergün Ortakçı’yı getirmişti. 65 yaşındaki teknik adam 2015-16 sezonunda BAL’da Kocaelispor ile şampiyonluk yaşamıştı. Kocaeli basınının önemli isimlerinden Çağdaş Kocaeli Gazetesi Spor Müdürü Yiğit Özcan, Esgroup spor servisinden Aytaç Ersoy’a Ergün Ortakçı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Hücum futbolu

Gazeteci Özcan’a ilk olarak Ortakçı’nın nasıl bir teknik adam olduğunu sorduk. Özcan’ın yanıtı şöyle oldu, “Hem disiplinli hem babacan biri. Hak edene formasını verir. Hücum futboluna çok önem veriyor. Sezon başı kampını ağır yapar, normalden erken açar sezonu. Antrenmanları da sıkı geçer. Futbolcuları hem kamplarda hem de antrenmanlarda bir hayli yorar. Basın ile ilişkileri mesafeli ve iyidir” şeklinde konuştu.

Krizleri iyi yönetir

Eskişehirspor yönetiminin Ortakçı’yı tercih etmesindeki en önemli etkenlerden birinin Kocaelispor ile yaşadığı şampiyonluk olduğunu söylediğimiz zaman, Çağdaş Kocaeli Gazetesi Spor Müdürü Yiğit Özcan’ın yorumu şöyle oldu, “Büyük camia baskısını kaldırır. Paniklemez, krizleri iyi yönetir. Mağlubiyetler olsa da camia olarak arkasında durmanız lazım” ifadelerini kullandı.

İşin şov kısmına kaçmaz

Ortakçı’yı değerlendirmeye devam eden Gazeteci Yiğit Özcan, “Kısacası işin şov kısmına kaçmaz, başarıya odaklanır. Ben ona BAL’ın Ferguson’u derim. Bu ligin uzmanı diyebilirim. Sonuna kadar güvenin. Yönetim ve taraftar arkasında durursa başarı gelir” dedi.

4-5 oyuncusunu getirir

Deneyimli teknik adamın transferde nasıl bir yok izlediğinin sorulması üzerine Özcan, “Her hocanın inandığı oyuncular varır. Ergün Hoca da inandığı, güvendiği 4-5 oyuncuyu Eskişehirspor’a da getirir. BAL’da kuracağınız kadro sizi birkaç sezon idare etmesi lazım.

Kocaelispor ile BAL’da kurduğumuz kadro şampiyon olduktan sonra bir sonraki sezon 3. Lig Play-Off finalinde penaltılarla Altay’a kaybetti. Transferimiz kapalıydı. Ondan sonraki sezon 3. Ligi orta sıralarda tamamladık. 3. Lig’deki üçüncü sezonda Play-Off çeyrek finali oynadık. Bu çok önemli” dedi.

Biz tabutun içinden çıktık

“Biz Kocaelispor olarak tabutun içinden çıktık” diyen Gazeteci Yiğit Özcan, “Eskişehirspor da bunu başarabilecek bir camia. Tarihimizde sezonu tamamlayan hoca sayısı gerçekten sayılıdır. Muhtemelen Eskişehirspor’da da öyle. Ergün Hoca ile sezonu tamamlarsınız, böyle bir teknik adam” diye konuştu.

Mümkün değil…

Ergün hoca ile ilgili olumsuz olarak söyleyebileceğiniz neler var? Sorusu üzerine Özcan, “Bizdeki o sezonu ile ilgili olumsuz bir şey söylemem mümkün değil. Gerçekten iyi bir sezon geçirdik. İstanbul takımlarının olduğu gruptan çıkıp, yine bir İstanbul takımını Play-Off’ta geçip 3. Lige çıktık” dedi.

Kaderlerimiz benziyor

“Kocaelispor ve Eskişehirspor olarak kaderlerimiz birbirine benziyor” diyen Çağdaş Kocaeli Gazetesi Spor Müdürü Yiğit Özcan, “Biz de BAL’daki ilk sezonumuzda çıkamadık. İkinci sezon Ergün Ortakçı ile şampiyon olduk. Kocaelispor’un diriliş hikayesi Eskişehir’de başladı. BAL finalinde Sultangazi’yi Eskişehir’de 2-0 yenerek 3. Lige çıktı. Eskişehirspor’un bu sene Ergün Ortakçı ile şampiyon olacağına inanıyorum. Bu yolda başarılar diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Foto: Yiğit Özcan - Ergün Ortakçı

Foto: Aytaç Ersoy - Yiğit Özcan – Ahmet Deniz Canoruç

Eskişehirspor'da hazırlık maçlarında ilk deplasman Eskişehirspor'da hazırlık maçlarında ilk deplasman

Foto: Gazeteci Özcan, Kocaelispor’un diriliş hikayesinin Eskişehir’de başladığını belirtti.

Foto: Deneyimli teknik adam 15 Haziran’da Eskişehirspor’un başına geçti.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Aytaç Ersoy