Bandırma'nın Dere Mahallesi'nde, yemek firmalarından dökülen atık yağlar, kanalizasyon sistemine zarar verdi ve büyük bir tıkanıklığa yol açtı. Yoğurthane Sokağı ile Dere Mahallesi'nin kesişim noktasında yaşanan bu tıkanıklık nedeniyle bazı ev ve işyerlerine pis su taştı.

Aranan 565 şahıstan 286’sı tutuklandı Aranan 565 şahıstan 286’sı tutuklandı

Mahalle sakinlerinin ifadelerine göre, tıkanıklıkların kaynağı, lokantalardan çıkan atık yağların kanalizasyona dökülmesi. Kanalizasyon kapağından fışkıran karamel kıvamındaki yağ, zamanla sistemin tıkanmasına neden oldu.

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ekipleri, bölgedeki sık tıkanıklıkları gidermek için defalarca müdahale etti. Ancak her seferinde yemek atıkları ve yağların, tıkanıklığın ana sebebi olduğu belirlendi. Son olarak BASKİ, vidanjör yardımıyla büyük miktarda yemek yağı çekerek sorunu çözmeye çalıştı, fakat yağ birikintilerinin tekrar tıkanmalara yol açma riski bulunuyor.

Yetkililer, restoran ve yemek firmalarına atık yağlarını doğru şekilde bertaraf etmeleri için uyarılarda bulundu. Aksi takdirde, altyapıya verdiği zararlar daha da artabilir. Mahalle sakinleri, bu tür olayların önüne geçilmesi için daha etkin bir denetim ve önleme çalışması yapılmasını talep ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ