ESTV’de yayınlanan 90+3 programına katılan ve gazeteciler Ahmet Deniz Canoruç, Aytaç Ersoy ve Erkan Midilli’nin sorularını yanıtlayan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Ulaş Entok, "Altyapıdan beş oyuncuyu A takımına aldık. Eskişehirspor’un kurtuluşu altyapıdan geçiyor. Bizim gibi şehir kulüpleri alt yapıdan beslenmeli... Biz teknik direktör gelmeden transfer yapmadık. Sezon başı Arda Okumuş ve Hasan Alp’ten başka sözleşmeli oyuncumuz yoktu. Hayrettin Cengiz ve Sergen Şakirler biz göreve gelmeden başka takımla anlaşmıştı. Amatörde biliyorsunuz bir bağlayıcılık yok." dedi

O kıvılcımı yakacağız

ESTV’de yayınlanan 90+3 programına katılan ve gazeteciler Ahmet Deniz Canoruç, Aytaç Ersoy ve Erkan Midilli’nin sorularını yanıtlayan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Ulaş Entok, bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Entok şunları söyledi, “Eskişehirspor’un borcunun kapanmaması mümkün olabilir mi hiç. Bu borçlar yönetilebilir borçlar. Ben inanıyorum bu borçlar kapanabilir. Bu borcun kapanabileceğini düşünen çok kişiyle konuşuyorum. İnsanlar bir kıvılcım bekliyor. İnşallah biz o kıvılcımı yakacağız. Herkes tabi sportif başarı da bekliyor.

FK veya Yeni’ye karşıyım

Eskişehir’de ‘FK’ ya da ‘Yeni Eskişehirspor’ falan bu işleri ben kabul etmiyorum. Bunlar kabul görmez. Eskişehirspor’u kapatıp Eskişehir FK kurulması kabul edilemez. Taraftarlarda bunu istemez. Göreve gelmeden önce yapılan kritik toplantılarda bu konu gündeme gelmişti ve hiç kimse kabul etmedi. Eski başkanlarımızda bu FK oluşumlarına karşı çıktı.

Anadolu Üniversitesi neye göre satılıyor?

Anadolu Üniversitesi’nin satılma iddialarına gelince ben bir vatandaş olarak merak ediyorum Anadolu Üniversitesi takımı satılabiliyor mu? Neye göre satılıyor? Satılıp Eskişehirli birisi almıyorsa bizim temsilcimiz olmuyor. Eğer Eskişehir FK planı yapılıyorsa, Eskişehirspor’un başarısız olacağını düşünülerek bu yapıldıysa ben kabul etmem. Benim duyduğum, ciddi rakamlarda sponsorluk görüşmeleri yapılıyor. Aslında bu konu kamuyu ilgilendiriyor. Bu konu hakkında da hiçbir açıklama yok. Birileri çıkıp açıklama yapmalı. Anadolu Üniversitesi Eskişehir’in takımı kalmaya devam edecekse başımızın üstünde, ama sadece Eskişehir’de maç yapıyorsa bizle örtüşmez.

2 Eylül ile fikir alışverişindeyiz

2 Eylülspor Kulübü’nü boş bırakmıyoruz. Zaten yönetici arkadaşlarla sürekli fikir alışverişi yapıyoruz. Geçen sezon Ankara takımları bize hasarlar verdi. Ankara takımlarına karşı yaşadığımız puan kayıpları Polatlı’yı şampiyon yaptı. 2 Eylülspor’a tesislerimiz her zaman açık. Müsait olduklarında antrenmanlarımızı bizim sahamızda tabi ki yapacaklar.

İyi bir kadro kurduk

Hocamız, bize ‘Ben sadece bu futbolcuları istiyorum’ diye bir şey demedi. İstediği oyuncular olmadı mı tabi ki oldu. Güvendiği ve kefil olduğu futbolcularla görüştük maddi anlamda anlaşma sağladığımız takdirde anlaştık. Biz iyi bir kadro kurduğumuzu düşünüyoruz. Futbolun doğasında bu var zaten. Hocalar, eski futbolcusunu transfer etmek ister. Biz bu sene hiçbir menajerle görüşmedik. Örneğin kaleci Rasim’i aldık. Hoca da tanıyor. Araştırdık hiçbir kötü referans almadık. Hocamızın oğlu bir dönem menajerlik yapmış. Bizim hiçbir görüşmemiz olmadı.

Eskişehirspor şehri bayraklarla donatmaya hazırlanıyor Eskişehirspor şehri bayraklarla donatmaya hazırlanıyor

Bir üst kurul kurulması gerekiyor

Benim başkanlık için ismimin geçtiğinde ve toplantılar yapıldığında bir üst kurulun kurulacağı belirtilmişti. Ama üst kurul şu an yok. Buradan da belirteyim eski başkanlarımız ve yöneticilerimizden bir üst kurul kurulması gerekiyor. Bundan sonra neler yapılacağı konuşulması lazım. Bundan sonra 3. Lig’e çıkınca ne olacak? 2. Lig’e çıkınca ne olacak? Bize fikir verecek, yardım edecek kişiler gerekiyor. Eskişehirspor’u bir şehir meselesi olarak görmemiz lazım. Bunu sadece yönetimin yapması mümkün değil.

Sportif başarı gelirse…

Şirketleşme konusunda planlama var ama borç yükü de var. Sportif bir başarı gelirse Eskişehirli iş adamlarıyla bu konu hakkında bir toplantı yapmayı planlıyoruz. Daha önce şirketleşme yapan kişilerle yönetimim görüşmeler yapıyor.” 

 

Kaynak: Haber Merkezi