Eskişehir Türk Ocağı'nda "E-Hayat ve Yapay Zekâ" konuşuldu Eskişehir Türk Ocağı'nda "E-Hayat ve Yapay Zekâ" konuşuldu

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, hayvanlara karşı uygulanan şiddetin ve kötü muamelenin sona erdiği bir dünya dileğinde bulundu. Ataç, mesajında hayvanların da insanlar gibi yaşam hakkına sahip olduğuna vurgu yaptı.

Hayvan Haklarına Vurgu

Başkan Ataç, hayvan haklarının yasal düzenlemelerle korunması gerektiğini belirterek, hayvan haklarına yönelik eksikliklerin önemli hak ihlallerine yol açtığını ifade etti. Ataç, "Hayvan Hakları Bildirgesi'nde belirtilen değerlere sahip çıkarak, gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve eğitsel çalışmalara daha fazla önem vermemiz gerekiyor" dedi. Ataç ayrıca, hayvanların özgürce yaşam ve üreme haklarına sahip olduğunu belirtti.

Tepebaşı Belediyesi’nin Hayvanlara Yönelik Çalışmaları

Tepebaşı Belediyesi’nin Doğal Yaşam Merkezi'nde yürütülen çalışmalara değinen Başkan Ataç, her yıl binlerce sokak hayvanının tedavi edildiğini ve sahiplendirildiğini belirtti. 2009 yılından bu yana Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nde 13 bin 412 hayvanın sahiplendirildiğini, 23 bin 94 hayvanın kısırlaştırıldığını ve 37 bin 466 hayvanın tedavi edildiğini ifade eden Ataç, bu çalışmaların diğer belediyelere örnek olduğunu söyledi.

Başkan Ataç, sözlerini şu temenni ile sonlandırdı: "Hayvanlara karşı uygulanan şiddetin sona erdiği bir dünya umuduyla, Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü kutluyorum."

Kaynak: Haber Merkezi