Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutlamak amacıyla Kadın Üretici Ürün Satış Noktasını ziyaret etti. Uluönder Mahallesi'nde bulunan satış noktasında kırsal üretici kadınlarla bir araya gelen Ataç, onlara üretime yaptıkları katkılardan dolayı plaket takdim etti. Ziyaret sırasında vatandaşlar da Başkan Ataç’a, kadınların ekonomik hayata katılımına yönelik desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

Anadolu Üniversitesi bağımlılıkla mücadele için bir araya geliyor Anadolu Üniversitesi bağımlılıkla mücadele için bir araya geliyor

Kızılinler Bal Kabağı Panayırı’na Davet

Başkan Ataç, 27 Ekim’de Kızılinler Mahallesi’nde düzenlenecek Bal Kabağı Panayırı için de tüm Eskişehirlileri davet etti. 2019 yılında hizmete açılan Kadın Üretici Ürün Satış Noktası’nın önemli bir rol üstlendiğini belirten Ataç, “Kadın üreticilerimiz, doğal ürünlerini halkımıza sunmak için burada. Bu yıl ikinci kez düzenleyeceğimiz panayıra tüm dostlarımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu. Kızılinler’in ata tohumundan yetiştirdiği bal kabağının, hem yerel mutfakta hem de dünya mutfaklarında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Dolu Dolu Bir Panayır

Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından organize edilen Kızılinler Bal Kabağı Panayırı, 27 Ekim Pazar günü saat 11.00-15.00 arasında gerçekleştirilecek. Etkinlikte halk oyunları, yöresel ürün stantları, sürpriz ikramlar ve söyleşiler yer alacak. Katılımcıların panayıra ulaşımını kolaylaştırmak için Tepebaşı Belediyesi hizmet binası önünden saat 10.45’te ücretsiz servis imkanı sunulacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ