Eskişehir'deki o ağaç belediye tarafından desteklendi Eskişehir'deki o ağaç belediye tarafından desteklendi

Ziyarette, Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ve birliğe bağlı oda başkanları ile bir araya gelen Başkan Ünlüce, esnafın karşılaştığı sorunlar ve beklentiler üzerine fikir alışverişinde bulundu. Başkan Ünlüce, Ahilik kültürünün köklü tarihine vurgu yaparak esnafların toplumun temel direklerinden biri olduğunu belirtti. "Esnaflarımızın sürdürülebilir bir ekonomik düzende var olabilmesi için iş birliği çok önemli" dedi.

Ahilik Kültürünün Önemi Vurgulandı

Başkan Ayşe Ünlüce, Ahilik kültürünün dayanışma, yardımlaşma ve birlikte hareket etme üzerine kurulu olduğunu ifade ederek, Eskişehir esnafının bu kültürü yaşatmaya devam ettiğini söyledi. "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman esnafımızın yanındayız. Taleplerini dinleyerek çözüm odaklı adımlar atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Teşekkür ve Plaket Töreni

Ziyaretin sonunda Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Başkan Ayşe Ünlüce’ye Ahilik Haftası'na yaptığı anlamlı ziyaretten dolayı teşekkür etti. Birsen, Başkan Ünlüce’ye ay yıldızlı plaket takdim ederken, “Bugüne kadar yerel yönetimlerden aldığımız desteğin artarak devam edeceğine inancım tam” dedi.

Ahilik Haftası Kutlamaları

Başkan Ünlüce, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği tarafından düzenlenen çelenk bırakma, şiir ve şed kuşanma törenine de katıldı. Törenler, Valilik önündeki Atatürk büstüne çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende "Yılın Ahisi" Halil Kılıç ile "Yılın Ahi Bacısı" Ayşe Saracık şed kuşandı. Ayrıca "Yılın Onursal Ahisi" Muharrem Yılmaz, "Yılın Kalfası" Fatma Nur Kızılay ve "Yılın Çırağı" Yusuf Koç da plaketle ödüllendirildi.

Kaynak: Haber Merkezi