Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz ve 14 ilçe başkanı, Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakcı’ya sosyal medya üzerinden hakaret eden Vatan Partisi Çifteler İlçe Başkanı Mesut Tuna hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Hakaretler Kınandı

CHP İl Başkanı Yalaz ve ilçe başkanları, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Mesut Tuna'nın Konakcı’ya yönelik hakaretlerini kınayarak, “Kadın kimliği esas alınarak yapılan bu saldırılar kabul edilemez” dediler. Açıklamada, Tuna’nın sosyal medya üzerinden yaptığı hakaretlerin yargıya taşındığı belirtildi.

Gürhan Albayrak, Eskişehir’in “Kemal Abi”sini unutmadı! Gürhan Albayrak, Eskişehir’in “Kemal Abi”sini unutmadı!

İşletme Sorunu

Açıklamada ayrıca, Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakcı'nın 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde vaat ettiği 'Çifteler Cumhuriyet Meydanı'nın yenilenmesi' konusunda çalışmalara başladığına dikkat çekildi. Önceki dönemlerde kendisine verilen ancak Çifteler Belediyesi ile sözleşmesi bulunmayan bir çay bahçesi için Mesut Tuna’ya defalarca ikazda bulunulduğu ifade edildi.

Yargı Sürecinin Takibi

Son ikazın ardından Mesut Tuna'nın sosyal medyadan yaptığı hakaretlerin kabul edilemeyeceği vurgulanarak, CHP Eskişehir İl ve İlçe Başkanları olarak Zehra Konakcı'nın yanında olduklarını duyurdular. Açıklamada, yargı sürecinin takipçisi olacaklarını da belirttiler.

Kaynak: Haber Merkezi