Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Talat Yalaz hakkında açılan soruşturma ile ilgili konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “İl Başkanımızın söylediği sadece 1 cümlenin öne çıkarılarak jet hızıyla soruşturma konusu yapılması yargının tarafsızlığının tartışılacağı bir ortam olduğunu gösterir. Düşünce açıklama özgürlüğü sonuna kadar savunulacak en önemli haklardan birisidir” dedi.

Eskişehir'de kuksa bardaklarla doğaya yolculuk Eskişehir'de kuksa bardaklarla doğaya yolculuk

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Lozan Barış Antlaşması’nın 101’inci yıl dönümü nedeniyle katıldığı törenin ardından gazetecilere gündemi değerlendirdi. CHP İl Başkanı Talat Yalaz’a yönelik açılan soruşturma ile ilgili konuşan Başkan Kurt, “Ben öncelikle İl Başkanımızın yanında olacağım. İfadeye giderken orada olmak zorunda olduğumuzu biliyorum, hissediyorum. Aynı iktidarın bazı farklı, bölücü tavırlara, demeçlere ve açıklamalara sessiz kaldığını, onlara hiçbir şey demediğini, yasaların işlemediğini biliyoruz.  Bizim İl Başkanımızın söylediği sadece 1 cümlenin öne çıkarılarak jet hızıyla soruşturma konusu yapılması yargının tarafsızlığının tartışılacağı bir ortam olduğunu gösterir. Düşünce açıklama özgürlüğü sonuna kadar savunulacak en önemli haklardan birisidir” dedi.

DEMOKRASİYİ SAVUNUYORUZ

İfadenin bağlamından koparılarak değerlendirilmesinin doğru olmadığını söyleyen Kurt, “Bir konuşma metninin sadece 1 cümlesinin ya da 1 kelimesinin dikkate alınarak soruşturma açılması ya da o metinle ilgili değerlendirme yapılması doğru değildir. Başı ve sonu vardır. Bir bağlam içerisinde söylenmiş olarak değerlendirmek gerekir. Bütüne bakmak gerekir. Cumhuriyet Halk Partili hiçbir il başkanı ya da yetkilinin halkı kin ne nefret uyandıracak bir hamlesi olamaz. Biz demokrasiyi savunuyoruz, insan haklarını savunuyoruz. Ama bu iktidarın her uygulamasına teslim olacağız anlamına gelmez. İtiraz edeceğiz, yanlışları ortaya koyacağız. Bunun üslubu, biçimi, o iradenin sahibi tarafından değerlendirir. Başkasının bu konuda ahkam kesmesinin anlamı yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Gazetesi - M. Anıl Aksoy