Törende Başkan Ünlüce ve beraberindeki protokol üyeleri, anı evini gezerek incelemelerde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bozüyük Belediyesi ile iş birliği içinde hayata geçirdiği “Kurtuluş Savaşı Anı Evi ve Seyir Terası”, görkemli bir törenle açıldı. Törene Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, eski Devlet Bakanı Bahattin Şeker, Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Odunpazarı Belediyesi'nden dev hizmet: Eskişehir'in en büyüğü! Odunpazarı Belediyesi'nden dev hizmet: Eskişehir'in en büyüğü!

Protokol Konuşmaları ve Açılış

Açılışta Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Başkan Ayşe Ünlüce ve protokol üyeleri kurdele keserek Kurtuluş Savaşı Anı Evi ve Seyir Terası’nın açılışını gerçekleştirdi.

Bozüyüklü Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Açılışta Bozüyüklü vatandaşlar Başkan Ayşe Ünlüce’ye yoğun ilgi gösterdi ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Başkan Ünlüce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ekrem İmamoğlu ve ekibine teşekkür ederek, Bozüyük halkının bu önemli yapıya sahip çıkacağına inandığını belirtti.

8 Bin Metrekarelik Kompleks

Yeşilkent Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Kurtuluş Savaşı Anı Evi ve Seyir Terası, 8 bin metrekarelik bir alanda kurulu. Kompleksin içinde kafeterya, seyir terası, park, müze ve anı evi bulunuyor. Başkan Ünlüce, bu tarihi alanın gelecek nesillere aktarılmasındaki önemini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi