Eskişehir Hacı Alibey Mahallesi'nde kaza: Yaşlı adam ölümden döndü Eskişehir Hacı Alibey Mahallesi'nde kaza: Yaşlı adam ölümden döndü

 Fırıncılar Sendikası Başkanı Mülazımoğlu Eskişehir'de de zam olacak mı sorusuna karşılık, “Yılbaşına kadar simit ve ekmeğe zam yok” dedi.

Başkent Ankara’da satılan simit fiyatına yüzde 50 zam yapıldı. Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf odası tarafından simit fiyatının 10 liradan 15 liraya çıkarıldığı açıklanırken gözler Eskişehir’e çevrildi. Geçtiğimiz günlerde 2 lira zam yapılan simit’in 12 liradan satıldığı Eskişehir’de yeni bir artışın söz konusu olmadığını belirten İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülaızmoğlu, yılbaşına kadar hem ekmeğe hem de simide zam yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Başkan Mülazımoğlu “Sürekli artan maliyetler yüzünden yeni zam yapmamıza rağmen yinede zarar ediyoruz. Doğalgaza, işçiye, elektriğe, kiralara ve en önemlisi hammaddeye her gün zam geliyor. Buna rağmen fırıncı esnafı olarak dayanmaya ve ayakta durabilmeye çalışıyoruz. Yeni yıl itibarıyla fırıncı esnafının fiyat artışı gündeme gelecek” dedi. Eskişehir’de simit ve ekmeğin yılbaşına kadar aynı fiyattan satılacağı ifade edildi.

 

Kaynak: Haber Merkezi