Keçiören Belediyesi ile Eğitim Hayallerine İnananlar Rotary Kulübü iş birliğiyle düzenlenen "Meme Kanseri Farkındalık Semineri", kadınların yoğun katılımıyla Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seminerde meme kanserinde erken teşhisin ve bilinçlenmenin önemi vurgulandı.

Katılım Yoğundu

Seminere Keçiören Belediyesi Başkan Yardımcısı Emir Can Tunç, CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri Armağan Akyüz, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Figen Gündoğdu, CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Meryem Bozkurt, CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ayça Çağlar, Eğitim Hayallerine İnananlar Rotary Kulübü Kurucu Başkanı Av. Funda Ünlü, mahalle muhtarları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, erken teşhisin hayat kurtardığı bir kez daha hatırlatıldı.

"Bilinçlenmek Çok Önemli"

Açılış konuşmasını yapan Keçiören Belediyesi Başkan Yardımcısı Emir Can Tunç, meme kanserinin yaygın bir hastalık olduğunu belirterek şunları söyledi: “Meme kanseri ne yazık ki kimi zaman olumsuz sonuçlarla karşılaşabileceğimiz bir hastalık. Bu yüzden bilinçlenmek çok önemli. Keçiören Belediye Başkanımız Dr. Mesut Özarslan adına, her zaman kadınlarımızın yanında olduğumuzu vurgulamak isterim. Kendinizi asla yalnız hissetmeyin. Tüm kadınlara sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.”

Uzmanlardan Erken Teşhis Uyarısı

Seminerde konuşmacı olarak yer alan Doç. Dr. Erkan Öztürk ve Doç. Dr. İsmail Şahin, meme kanserinde erken teşhisin ve tedavi sürecinin önemini vurguladılar. Meme kanserinin evreleri, risk faktörleri, tarama yöntemleri gibi önemli konular ele alındı. Uzmanlar, taramanın yaş gruplarına göre hangi sıklıkla yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Keçiören’de çocuklar eğlenerek öğreniyor Keçiören’de çocuklar eğlenerek öğreniyor

Estetik ve Tedavi Yöntemleri Anlatıldı

Seminerde ayrıca plastik cerrahi ile ilgili merak edilen konulara da değinildi. Özellikle estetik ameliyatların meme kanseri tedavi sürecinde nasıl bir rol oynadığı anlatıldı. Tedavi sürecine dair birçok soru cevaplandı, kadınlar uzmanlara merak ettikleri soruları yönelterek bilgi sahibi oldular.

Sorular Cevaplandı

Seminerin sonunda gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde, katılımcılar meme kanseriyle ilgili akıllarına takılan konular hakkında detaylı bilgi aldı.

Kaynak: Haber Merkezi