Tüzük değişikliğini yapılacağı ‘İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nda örgütün görüşlerinin esas alınacağını söyleyen CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, “Tüzük değişikliğinin hem partinin işleyişine hem de iktidar yürüyüşünde yapılacak olan programa katkı sunulması konusunda müşterek görüş bildirildi” dedi.


CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında hafta sonu toplanan İl Başkanları Toplantısı’nda, Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) tüzük değişikliği gündemiyle 6-9 Eylül arasında ‘İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nın yapılması kararı alındı. Toplantıda ön seçim, genel başkan dahil dönem sınırı, il başkanlarının kurultayın doğal delegesi olması gündeme alındı.

Eskişehir'e gelenlerin ilk durağı orası oluyor! Eskişehir'e gelenlerin ilk durağı orası oluyor!

ÖNERİLERİMİZİ SUNDUK

Toplantının çok iyi geçtiğini ifade eden CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, “Tüzük kurultayının yapılmasına karar verildi. 4-5 Eylül’de Sivas Kongresi’nin 105’inci yıl dönümü olması sebebiyle kongremiz Sivas’ta başlayacak. 6 Eylül’de tüzük değişikliğimizi gerçekleştireceğiz, 9 Eylül’e kadar çalışmalarına Ankara’da devam edecek. İl başkanlarından seçilmiş bir heyet de kongreye gidecek. Toplantıda tüzükle ilgili genel hatlarıyla önerilerimizi, örgütlenme biçimiyle ilgili görüşlerimizi sunduk il başkanları olarak; notlar alındı, değerlendirildi. Önce bir komisyon kurulacak genel merkezde, bu komisyonun çalışmaları daha sonra delegelerimize sunulacak. Kurultay kararı oy birliği ile alındı resmi işlemler bugün itibariyle başlayacak” diye konuştu.

PARTİ PROGRAMI DA DEĞİŞECEK

Genel Başkan Özgür Özel’in örgüte verdiği önemi ve desteği yinelediğini vurgulayan Yalaz, “Tüzük değişikliği yapılırken örgütün görüşlerinin asıl ve esas olacağı belirtildi. Tüzük değişikliğinin hem partinin işleyişine hem de iktidar yürüyüşünde yapılacak olan programa katkı sunulması konusunda müşterek görüş bildirildi. Kurultayın iki aşaması var birincisi tüzük değişikliği ikinci aşamada da önümüzdeki sürece ilişkin tüzük değişikliğine paralel şekilde parti programı değişikliği de meydana getirilecek” ifadelerini kullandı.

ANLAMLI BİR DÖNEM

15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı’nda Osmaniye Milletvekili Asu Kaya’nın Kadın Kolları Genel Başkanlığına seçilmesi hakkında Yalaz, şunları söyledi: “Başarılar diliyorum, Asu Hanım iktidar yürüyüşümüzün başladığı çok anlamlı bir dönemde seçildi. Önceki başkanımız Aylin Nazlıakaya da verdiği emekler için teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Ayşegül Hümmet