CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Temmuz ayında olağan genel kurulunu tamamlayan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Eskişehir Şube Başkanı Muhsin Dilbaz ve yönetimine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri TÜED Eskişehir Şubesinin yeni başkanı Muhsin Dilbaz’ı makamında ziyaret etti. Kongre süreci başta olmak üzere yeni dönem faaliyetleri ile emeklinin yaşadığı sıkıntıların ele alındığı ziyaretten memnunluk duyduklarını belirten ev sahibi Başkan Dilbaz, bugünkü ekonomik koşullarda emeklinin sürünmeye mahkum edildiğini söyledi.

Eskişehir'de yayalara geçecek yer kalmadı! Eskişehir'de yayalara geçecek yer kalmadı!

BİRÇOK HAKKIMIZI KAYBETTİK

Aldıkları maaşın ve yapılan artışların komik bir rakam olduğunu ifade eden Dilbaz, “Bizlerin bugüne kadar kaybettiğimiz birçok hakkımız var. Vicdanımız kanıyor. Bugün ülkede üretim, istihdam yok. Emekli bugünkü koşullarda kan ağlıyor. Türkiye’nin gerçeği de budur. Mevcut iktidar ülke refah içinde diye açıklamalar yapıyor. Ama gelip biz emeklinin halini ne gören var ne de soran. Bugün ülkede üretimi ve istihdamı arttıracak bir şey yapmadılar. Böyle giderse yine bu ülkede insanlar maaş bile alamayacak duruma gelecek. Biz emekliler gibi çiftçide zor ayakta durabiliyor. Cumhuriyet tarihinde hiç böyle bir şey yaşanmadı. Bugün emekli dayanacak gücü varsa ikinci bir işte çalışmak zorunda kalıyor. Ev kirasını bile ödeyemeyen emekli vatandaşlarımız her gün derneğin kapısını çalıyor. Çok zor durumda emeklilerimiz var. Emeklilerin yaşadığı sorunlara mutlaka ve en kısa zamanda çözüm üretilmelidir” diye konuştu.

TOPLUMUN YANINDAYIZ

Yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileğinde bulunan CHP İl Başkanı Talat Yalaz, yaşanan sıkıntıların farkında olduklarına dikkat çekerek “Biz parti olarak her zaman olduğu gibi şimdi de emeklinin, işçinin, çiftçinin memurun tüm kesimlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün mevcut iktidar tarafından emekliye hep söz veriliyor, ama her nedense bir türlü yerine getirilmiyor. Emeklinin yaşadığı sorunlar için kısa vadeli çözümler mutlaka üretilmelidir. Bunun için de iktidarın mutlaka ve bir an önce değişmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Ali Naki Erdoğan