CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Olağan Seçimi, Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleşti. Kongreye, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Merve Kır ve çok sayıda partili katıldı.

KİMSEYİ AYRIŞTIRMAYACAĞIZ

Aday Gülderen Kaya seçim öncesi yaptığı açıklamada, kimseyi ayrıştırmadan görevini sürdüreceğini belirtti. Kaya, “Eskişehir'de bütün kadınları kucaklayarak örgütümüzü genişletmek istiyoruz. İnşallah adil adaletli, güzel seçim olur. Fikriye Başkanımız çok başarılı bir başkandı. Onun bayrağını taşıyacağız, üzerine koyarak daha güzel çalışmalar yapacağız.  Alpu’da başkanlık yaparken kırsaldaki kadınları, ihtiyaç sahibi kadınları bir araya toplayarak onlara gelir ve fayda sağlamıştık. Aynı çalışmayı kırsalın tamamına yayarak, bütün ilçelere yayarak bu çalışmayı genişletmek istiyorum. En büyük projem bu. Kadınları daha fazla örgütleyerek, kadın kollarımızı güçlendirerek iktidara daha da hazırlıklı olacağız” dedi.

PARTİYE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Aday Sibel Yeşildal, iktidar yolundaki çalışmalara hız kazandıracaklarını vurgulayarak, “Bugün iki adaylı bir seçim olacak. Diğer adayımız zaten yakinen tanıdığım bir partili arkadaşımız. Eminim şölen havasında geçecek. Katılım çok güzel. Sonuçta bu seçimin kazananı ya da kaybedeni olmayacak. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Birçok projelerimiz, hedeflerimiz var. Ama tabii ki de ilk hedefimiz iktidara bu kadar çok yaklaşmışken partimize nasıl bir katkı sağlayabiliriz anlamında çalışmalar sürdüreceğiz. İktidar çok yakın. Hep birlikte el ele, kol kola, omuz omuza çalışarak başaracağımıza inanıyorum bu süreçte” ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de minikler “Tohum Topu” atölyesi ile eğlenerek öğrendi Eskişehir'de minikler “Tohum Topu” atölyesi ile eğlenerek öğrendi

KAZANAN ESKİŞEHİR OLACAK

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Eskişehir’de coşkulu bir atmosferin olduğunu dile getirdi. Nazlıaka, “Eskişehir'de partimizi iktidara taşıyacak öncü kadınları seçeceğiz bugün. Dolayısıyla hem parti tarihimiz açısından hem ülke tarihimiz açısından önemli bir gün. Eskişehir eşitliğin, çağdaşlığın, ilericiliğin, demokrasinin kenti. Bugün Eskişehir büyükşehirde bir kadın belediye başkanı ile yönetiliyor. Yine kız kardeşlerimizi karar mekanizmalarında çok etkin görevlerde görüyoruz. İnanıyoruz ki bugün burada gerçekleşecek olan kongrenin kaybedeni olmayacak. İki adaylı bir yarış ama kazanan Eskişehir olacak, kadınlar olacak. Kazananı büyük Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olacak. Kazananı Türkiye Cumhuriyeti ailesi olacak. Eskişehir’de çok coşkulu bir ortam var. Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyacak olma noktasında kararlılar. Ve şimdiden bugüne kadar partimize hizmet eden tüm kız kardeşlerime teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek olan yönetime de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ TOPLUM GÜÇLÜ KADINLARLA MÜMKÜN

CHP İl Başkanı Talat Yalaz, güçlü toplumun güçlü kadınlarla mümkün olacağını belirterek, “Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma yolunda yaptığı en önemli adımlardan birisi kadın haklarının birçok ülkeden daha önce kültürümüze, geleneğimize, devlet yönetim biçimimize yansımasıdır. Uzun yıllardır verilen kadın mücadelesi maalesef gelinen aşamada iktidarın gerici uygulamaları, kadının her geçen gün toplumsal hayatın dışına itmek adına bazen doğrudan, bazen dolaylı olarak verdiği mücadelelerle ciddi zararlar görmektedir. Kadın mücadelesi ülkenin çağdaş bir zemine tekrar girmesi çağdaş bir yolla tekrar ilerlemesi için bence ülkenin en önemli gündemlerinden birisidir. Çünkü güçlü bir ülke, güçlü bir toplum, güçlü kadınlarla mümkündür. Bu anlamda Eskişehir'de bu kongreye böyle bir katılımın olmasından ziyadesiyle memnun ve mutluyum. Burada iki adayımız yarışacaklar. Demokratik haklarını kullanacaklar ama asıl olan ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi'nden başka umudunun kalmadığını görmelidir. Özellikle kadınların Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla daha güçlü olacağının bilincinde olmamızı, o nedenle sonuç ne olursa olsun bu birlik ve beraberliğimizi perçinlemek için bir vesile olmasını diliyorum” dedi.

BAŞARININ ARKASINDA SİZ VARSINIZ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, seçimlerdeki başarının arkasında kadınlar olduğunu belirterek, “Bu görüntü adım adım gelmekte olan iktidarın görüntüsü. Şimdiden yolunuz, yolumuz açık olsun. Seçimlerde yaşadığımız başarının arkasında sizler varsınız. İyi ki varsınız diyorum. Eskişehir’i ranta, vakıflara, tarikatlara, karanlığa teslim etmediniz. Yağmur demediniz, kar demediniz, çamur demediniz. Her yerde vardınız, pazarda vardınız, evlerde vardınız, köylerde vardınız. Bu sayede bu seçim kazanıldı. Son 6 ayda kadın 205 kadın vatandaşımız katledildi. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıldığından bu yana da bu maalesef hızlanmış durumda” ifadelerini kullandı.

KOL KOLA GİRİP ÇALIŞACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Eskişehir’deki kadınların pek çok başarılı iş yaptığını vurgulayarak, “Sizleri buradan Eskişehir'in ilk kadın belediye başkanı olarak selamlıyorum. Bu da benim için gurur verici. Kadın mücadelesi çok uzun soluklu bir mücadele. Ben de yıllarca hep bunun içinde bulundum. Eskişehir’deki kadınlar o kadar güzel işler yaptı ki. Bu konuda hiç mütevazı olmayalım. Eskişehir'deki kadınların eşitliğe, özgürlüğe, çağdaşlığa dair aşkları, tutkuları, bugün bizleri iktidar yapıyor diye düşünüyorum. Bugün burada iki güzel adayımız var. İkisi de birbirinden değerli ve ikisi de çok hak ediyorlar bu görevi. Bugün buradan bir başkanımız çıkacak. Ve ondan sonra bizler ilçe kadın kollarımız, il kadın kollarımız ve sonra da genel başkanlıkta tamamlanacak seçimden sonra kol kola girip iktidar için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HAKLARI ELDEN ALMAK İSTİYORLAR

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt örgütlenmenin ilk aşamasının kadınlar olduğunu söyleyerek, “CHP uzun süredir bir değişim yaşıyor. Bu çizgi partinin yerel seçimlerde birinci parti olmasını ve iktidarın aralanmasını sağlar. Ancak örgütlenmemizi tamamlamadığımız sürece herhangi bir seçimde iktidar olmamız zor. Örgütlenmenin birinci aşaması aile. Ve onun da tek patronu kadındır. Kadınlarımızın eşit yurttaş, eşit vatandaş olduğunu hiçbir zaman unutmadan kadın kolları çalışmalarını yürütmemiz lazım. Bu iktidar kadını sevmiyor. Bu iktidar gerici, yobaz, kutucu. Kadınlarımızın elindeki hak tek tek almanın yollarını arıyor ama kadınlarımız direnecek ve bu hakları asla vermeyecek. Soyadı çok önemli bir aşama. Bu konuda savunacağız. Kadınların istedikleri soyadını kullanmaları, onların en temel insan hakkıdır. Afyon'dan çıkıp Avrupa'ya gitmek isterseniz uğrayacağınız bütün ilçelerin belediye başkanları kadın. Demek ki CHP bu çizgiyi tutturdu” dedi.

KADINLAR İKTİDARA HAZIR

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Merve Kır ise, Eskişehirli kadınların iktidara hazır olduklarını vurgulayarak, “Kadın haklarını elde edebilmek için bugün hala mücadele ediyoruz. Anneler çocuklarına süt alamayacak duruma geldiler. İlk seçimde iktidara gelip tüm kadınların dertlerine çare olabilecek politikaları hızlıca üretmemiz gerekiyor. Bizim önceliğimiz kadınlar. Eskişehir zaten kadın bir belediye başkanı ile yönetiliyor. Bu bizim için gurur kaynağı. Eskişehir’deki kadınlar aslında şehri yönetiyor. Eskişehir kadınları iktidara hazır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Gazetesi - Berivan Halis