Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve İbrahim Arslan, Eskişehir’de dernek, oda ve sendikalara yönelik ziyaretlerine bir yenisini daha ekledi. Son olarak Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Eskişehir Şubesi'ni ziyaret eden milletvekilleri, Dernek Başkanı Muhsin Dilbaz ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları yerinde dinledi.

Ziyaret sırasında konuşan Milletvekili İbrahim Arslan, mevcut ekonomik koşulların emekliler üzerindeki baskısını vurgulayarak, "Emeklinin yaşam mücadelesi verdiğinin farkındayız ve mecliste bu sorunların çözümü için elimizden gelen mücadeleyi sürdürüyoruz," dedi. Arslan, emeklilerin taleplerine yönelik daha fazla adım atılması gerektiğini de belirtti.

Emeklinin Sesi Duyulmuyor

TÜED Eskişehir Şubesi Başkanı Muhsin Dilbaz ise emeklilerin taleplerinin sürekli göz ardı edildiğini belirterek, “İktidar, emeklinin sesine kulak vermiyor. Sürekli gündem değiştirerek, emeklilerin yaşadığı sıkıntıları görmezden geliyorlar. Ülke gündeminde emeklinin sorunlarına dair hiçbir şey konuşulmuyor. Bizler sadece insanca yaşayabileceğimiz bir maaş ve ekonomik şartlara uygun bir artış talep ediyoruz. Böyle devam ederse emekliler, sandıkta gereken cevabı verecek,” şeklinde konuştu.

DİSK Emekli-Sen’den Eskişehir'de üyelik kampanyası DİSK Emekli-Sen’den Eskişehir'de üyelik kampanyası

'Emeklinin Yılı' Sözü Yerine Getirilmedi

Ziyarette söz alan CHP Milletvekili Utku Çakırözer ise, hükümetin emeklilere verdiği sözleri yerine getirmediğini belirtti. Çakırözer, “Sözde bu yılı emeklilerin yılı ilan ettiler, ama beklentiler bir türlü karşılanmadı. Emeklilerimizin yaşadığı her türlü sıkıntının çözümü için mücadelemize devam edeceğiz,” dedi.

Editör: Volkan Kılınç