Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Talat Yalaz, sosyal medya ve bazı forum sitelerinde hakkında yazılan hakaret ve tehdit içerikli paylaşımlar hakkında hukuki süreç başlatacağını belirterek, “Oradan çıkan tazminatları sokak hayvanların kısırlaştırılması için emek harcayan ilgili kurumlara bağış şeklinde sunacağım” dedi.

CHP İl Başkanlığı bünyesinde bir İstihdam Ofisi kurulacak. Ofisin amacı ve çalışma sistemi hakkında bilgi verebilir misiniz?

“Belediyelerimizin de bu hususta bir çalışması var. Bizler de bir istihdam ofisi kurarak yöneticilerimizle ve gönüllü partililerimizle birlikte, sistemli bir şekilde, vatandaşlarımızın iş ihtiyacını karşılamaya yönelik bir hale getirmek istiyoruz. Bununla ilgili İl Başkanlığı bünyesinde görüştüğümüz özel şirketler vardı. Çok sayıda özel sektörde istihdam da sağladık. Şimdi de bunu daha sistemli hale getirmek adına, ilçe başkanlıklarımızın da içinde olacağı bir hazırlığımız var. İlerleyen günlerde sistemli bir şekilde vatandaşlarımızın özellikle özel sektörde iş bulma ihtiyaçlarını gidermeye yönelik hamlelerimiz olacak. İlçelerden gelen talepleri de buradan gelen talepleri de özel sektöre, fabrikalara, ihtiyaç duyan iş yerlerine yönlendirerek vesile oluyoruz. Bu anlamda, bu güne kadar çok sayıda gelen vatandaşımızı yönlendirdik. Birçoğu da istihdama katıldı. İşsizlik dağ gibi büyüyor. Gençlerimiz için işsizlik korkunç derecede büyük bir sorun. Bunun düzelmesine ilişkin iktidarın bazı hamleler yapacağı konusunda da bir umudumuz yok. Gün geçtikçe korkunç bir boyuta evrilmeye devam ediyor. Vatandaşların işsizlik sorununa ne kadar katkı sunarsak bizim için onu verici bir çalışma olacaktır.”

CHP’deki disiplin süreci ile ilgili ortada bir bilgi kirliliği var. İl Başkanlığı olarak bu sürecin neresindesiniz, Genel Merkez’de süreç nasıl ilerliyor?

Eskişehir'e gelenlerin ilk durağı orası oluyor! Eskişehir'e gelenlerin ilk durağı orası oluyor!

“Biz bu sürecin içerisinde değiliz. O yönden yanlış bir algı oluştu sanırım bazı gelişmeler nedeniyle. Buradaki, bizim tüzüğümüze göre 1 kişi kaydedildiği zaman ilk tetkiki il yönetimi yapar. İl yönetimi, Yönetim Kurulu ile karar alıp kendisi bir soruşturma yapıp, ifadeler alıp disiplin kuruluna gönderebileceği gibi doğrudan disiplin kuruluna göndermek anlamında yetkilidir. Bu yetkiyi, bu süreçte biz kullanmıyoruz, Genel Merkez kullanıyor. Genel Merkeze bu anlamda çok sayıda başvuru olduğunu biliyoruz. Genel Başkanımız da bunu ifade ediyor. Biz sürecin içinde değiliz. Uygulama en başından itibaren yanlış anlaşılıyor. Yüksek Disiplin Kurulu’nun tetkiki gibi bir durum söz konusu değil. Genel Merkezin tetkiki, araştırması söz konusu. Onlar da incelemeye değer gördüğü başvuruları İl Disiplin Kurullarına gönderiyor. Yine kararı İl Disiplin Kurulu veriyor. Burada değişen tek şey, İl Başkanlığı olarak biz değil Genel Merkez başvuruları gönderiyor. Bu süreç devam ediyor. Eskişehir özelinde gelen ve incelemeye değer görülen birkaç kişi var. Disiplin süreci tamamlanmadan parti iç meseleleri hakkında kamuoyuna bilgi vermeyi doğru bulmam ama sürecin devam ettiğini söyleyebilirim.”

Hakkınızda açılan soruşturmanın ardından sosyal medyada destek mesajlarının yanı sıra hakaret içerikli mesajlar da var. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Yaptığım bir konuşmadan dolayı sistemli ve bilinçli bir şekilde sosyal medyadan ciddi bir linç kampanyası yapıldı. Linç kampanyası hafif kalıyor. Hakarete ve tehdide varan birçok paylaşıma maruz kaldım. Yandaş medya tarafından açıkça hedef gösterildim. Bu hedef gösterilme sonucunda da, önceden münferit olaylarda tanık olduğumuz üzere bir soruşturma başlatıldı. Avukatım ve çalışma arkadaşları bana yapılan hakaretlerle ilgili çalışma başlattılar. Hukuki olarak hakkımı tabii ki arayacağım. Sadece Talat Yalaz’a bir hakaret söz konusu değil, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanına yapılmış hakaretler söz konusudur. Bunun üzerine de herhangi bir aktivasyonda bulunmayacağım gibi bir algı yanlıştır. Hakaret ve tehdit içerikli paylaşımlar hakkında da kısa sürede suç duyurusunda bulunacağım. Hem cezai anlamda hem hukuki yaptırımlar anlamında da gereğini yapacağım. Oradan çıkan tazminatları ve maddi bir bedel söz konusu olursa, bunu da sokak hayvanların kısırlaştırılması için emek harcayan ilgili kurumlara bağış şeklinde sunacağım.”

Kaynak: ANADOLU GAZETESİ - M. ANIL AKSOY