Geçtiğimiz hafta sonu  CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan İl Başkanları Toplantısı’nda, Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) tüzük değişikliği gündemiyle 6-9 Eylül arasında ‘İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nın yapılması kararı alınmıştı. 

Sivas Kongresi’nin 105’inci yıldönümü olan 4 Eylül günü kurultayın sembolik açılışı Sivas’ta gerçekleştirilecek. Bu toplantıya Parti Meclisi üyeleri, Meclis Grubu ve İl Başkanları katılacak. Tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere gerçekleştirilecek Olağanüstü Kurultay ise resmen 6 Eylül’de başlayacak ve 9 Eylül’e kadar çalışmalarına Ankara’da devam edecek. Yerli ve yabancı çok sayıda siyasetçi, akademisyen konuğun da katılacağı programda, değişikliğin ilk adımları atılacak.

ESO Aile Şenliği’nin 4’üncüsü gerçekleştirildi ESO Aile Şenliği’nin 4’üncüsü gerçekleştirildi

6-9 Eylül arasın gerçekleşecek Tüzük Kurultay'ına Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz'da katılacak.

Bugün gerçekleşen CHP Eskişehir İl Başkanlığı pazar toplantısı da “Tüzük Kurultayı hakkında öneriler” gündemiyle gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İl Başkanı Yalaz, Tüzük Kurulu'nda kendisininde görev alacağını ifade etti. 

Muhabir: Eray Çankaya