Eskişehir için büyük kazanım: 3 dönümden büyük! Eskişehir için büyük kazanım: 3 dönümden büyük!

CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Tevfik Yıldırım, yerel seçim sürecinde CHP adayları aleyhine veya rakip parti adayı lehine çalışma yaptığı iddiasıyla haklarında disiplin işlemi başlatılan Türkiye genelinde yaklaşık 1.300, Eskişehir’den de 30 civarında partili olduğunu anımsatarak, “Tepebaşı ilçemizden disiplin sürecinde olan partililerimizle ilgili genel merkezden yazı geldi. Yönetim kurulumuzla değerlendirip görüşlerimizi ileteceğiz” dedi.

ESTV'de yayınlanan Soruyoruz programına katılan Yıldırım, gazeteciler Tarkan Demir ve Kerem Akyıl'ın sorularını yanıtladı. 

-İnstagram yasağı

İnstagram'a erişimin kapatılmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Yıldırım,  şunları söyledi:

"21. yüzyılda sosyal medya, ticaret ve iletişim için kritik bir platform haline gelmiştir. Sosyal medyanın kapatılması tamamen keyfi bir karar. Anayasa Mahkemesi'nin haberleşme özgürlüğü konusundaki kararlarıyla çelişmektedir. Anayasa’ya göre haberleşme özgürlüğü bir haktır ve bu tür yasaklar, haberleşme özgürlüğüne darbedir. Hukuk devleti ilkeleri maalesef zayıflamaktadır. Sosyal medya platformlarının keyfi bir şekilde kapatılması, hukukun üstünlüğü ilkesine de aykırıdır."

-Sokak Hayvanları Yasası

Yıldırım, Sokak Hayvanları Yasasına ilişkin görüşlerini de paylaşan Yıldırım, “Özellikle ötenazi kelimesinin yasadan çıkarılmasının olumlu bir adım olarak görüyorum ancak iş sanki belediyelere yıkılıyormuş gibi geliyor bana. Sokak hayvanları konusunda sorunlarımız var ama çözüm önerileri yetersiz. Kısırlaştırmanın artırılması ve barınakların iyileştirilmesi gerekiyor. Bunun için de merkezi hükümetin gerekli kaynağı belediyelere vermesi lazım” dedi.
Yıldırım, kırsal alanlardaki hayvan popülasyonunun kontrol edilememesinin günümüzdeki sorunların kaynağı olduğunu anlatarak, “Kırsalda etkili bir denetim yapılabilseydi, bugün bu kadar fazla sokak hayvanı sorunuyla karşılaşmazdık. Kısırlaştırma ve popülasyon kontrolü için yeterli bütçenin sağlanması gerekiyor” yorumunu yaptı.

Muhabir: Eray Çankaya