Elif Zümrüt Çerçi’nin istifasının ardından CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığına seçilen Tevfik Yıldırım, üye kampanyası ve ilçede başlatacakları yeni çalışmalardan anlattı. Göreve geliş sürecini anlatan İlçe Başkanı Tevfik Yıldırım, “Tepebaşı İlçe Başkanı Elif Zümrüt Çerçi istifa edince ilçe yönetimi başkanlığı düşünüp düşünmediğimi sordu. Ben de seve seve kabul edeceğimi söyledim. İki gün sonra seçimde oy birliğiyle başkanlığa seçildim” dedi.

EKSİKLERİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ

Örgütlenme çalışmalarına hız kesemeden başlayacaklarını ifade eden Yıldırım, “Tepebaşı bölgesinde mahalle meclisleri çok önceden kurulmuştu. Çalışmalar devam ederken seçim dönemi nedeniyle de bu süreç içerisinde meclisler toplanamamış. Biz bugün itibariyle karar defteriyle yönetim kuruluymuş gibi bizimle beraber meclisleri çalıştırmaya başlayacağız. Üyelik kısmında eksikliğimiz olduğunu düşünüyorduk. Tepebaşı’nın üyelik politikalarında çok üye olmasından, stantlarda üye kaydının yapılmasından ziyade birebir iletişime geçen kişiler üye yapılmış, genel merkezin de politikasıyla birlikte hareket edilerek” diye konuştu.

Eskişehir'de ilkokul öğrencileriyle yeşil ulaşım Eskişehir'de ilkokul öğrencileriyle yeşil ulaşım

HEDEFİMİZ 9 BİN ÜYEYE ULAŞMAK

Tepebaşı İlçe Örgütü olarak üye kampanyasına yönelik çalışmaların başladığını anlatan Yıldırım, “Yeni başladığımız çalışmalar kapsamında İlçe Yönetim Kurulu’nda yer alan arkadaşımız Gürcan Ertürk’e Üyelik İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini verdik. Bundan sonraki çalışmalarımızda da pasif üyeleri nasıl aktif hale getiririz, üyelerimizle nasıl iletişim kurarız, üyelerimizin bizden talepleri nelerdir gibi sorular üzerinden çözümler üreteceğiz. Odunpazarı’nın üye sayısı Tepebaşı’ndan daha fazla. Bizde oy oranına göre daha düşük bunun farkındayız tabi ki. Bu nedenle de tatlı bir rekabet olabilir üye sayısı üzerinden. Şu an mevcut 5 bin 600 üyemiz var, 29 Ekim’e kadar 9 bin üyeye ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

OLUMLU YANSIYACAK

İl Başkanı Talat Yalaz’la eski dost olduklarını belirten Yıldırım, “Anadolu Öğretmen Lisesi Hamidiye’de birlikte okuduk, oradan arkadaşlığımız vardır. Sonra avukatlık mesleğini seçtik ve aynı yerde staj yaptık. Aynı gün ruhsatlarımızı aldık ve birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olduk. Üye olmadan önce de partiye gönül vermiştik. Dostluğumuzun getirdiği birlik ve beraberliği partiye de olumlu şekilde yansıtacağız” dedi.

YATAY ÖRGÜTLENMEYİ SAĞLAYACAĞIZ

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidar yolunda ilerliyoruz ve son yerel seçimlerde Türkiye genelinde birinci parti olarak çıktık” diyen Yıldırım, şunları söyledi: “Bunun için hazırlıklarımız vardı, şimdi daha çok bilincine vardık. İktidar olmaya ilişkin çalışmalarımız da vardı, yine devam edecek. Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt’un yatay örgütlenme konusunda açıklamaları vardı. Çankaya İlçe Başkanlığı’nın yaptığı çalışmaları da örnek alıp burada kurma amacımız var. Girilmedik sokak, çalışılmadık mahalle bırakmayacağız. Amaçlarımızı anlatacağız, insanların bilinçlendirilmesi çok önemli. Tepebaşı da buna yatkın. Üye sayımız düşük ama aktif üyelerimiz daha fazla ondan kaynaklı olarak da Tepebaşı’nda hız kesmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. İktidar yolunda ilerleyeceğiz.” AYŞEGÜL HÜMMET

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Ayşegül Hümmet